Veldeman bouwt indrukwekkend tentendorpVeldeman bouwt indrukwekkend tentendorp
Back Back Nieuws

Veldeman bouwt indrukwekkend tentendorp

17 oktober 2018

In september vormde het domein Zangersheide het decor voor het WK jumping voor jonge paarden en het BK springen voor seniors. Een 3-tal maanden voor de aanvang moest de organisatie door omstandigheden nog op zoek naar een nieuwe tijdelijke accommodatie voor het event. Niet zo'n gemakkelijke opdracht, als je weet dat ze op deze korte termijn meer dan 15.000 m² tenten voor de jumping nodig hadden. Dit werd de uitdaging voor Veldeman.

Dankzij een grote voorraad en een minitieuze planning van materialen en middelen slaagde Veldeman erin deze uitdaging met succes te volbrengen. Veldeman leverde niet alleen 16.400 m² tenten voor de jumping maar ook 3.500 m² terrasvloeren. In een TFS van 40m bij 115m werd een piste aangelegd voor de veiling van veulens, omgeven door tribunes met een 800-tal zitplaatsen. In dezelfde ruimte bevonden zich een bar, een restaurant en enkele 10-tallen stands van prestigieuze merken. De VIP-tent met luxueuze afwerking bestond uit een verhoogde aluhal, die een halve meter van de grond werd gebouwd om het zicht van de bezoekers te verbeteren.

Van etages tot inspringpistes

 

In twee etagetenten van 10m bij 40m en 10m bij 60m werd ruimte voorzien voor stands, catering, secretariaat, jury, ruiters en eigenaars van de paarden. Een verhoogde transparante booghal van 20m bij 15m met aan beide zijden een aluhal van 10m bij 45m, elk op 50cm hoogte, overdekte een standendorp, centrale bar en bezoekerspromenade. Daarnaast waren er nog 3 inspringpistes met een totale oppervlakte van 3.600 m², een veulenhal, een keukentent en enkele 10-tallen pagodetenten met stands. Het geheel van tenten was op zijn minst indrukwekkend te noemen. Het project is dan ook een mooi startschot voor een samenwerking op lange termijn.

Fotocredits > Studiovision Photography

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!