Vanderkruit SportsEvents, bedrijfsevents met een sportieve twistVanderkruit SportsEvents, bedrijfsevents met een sportieve twist
Back Back Interview

Vanderkruit SportsEvents, bedrijfsevents met een sportieve twist

23 juni 2021

‘Still going strong’ is een begrip dat zeker van toepassing is op René van der Kruit van Vanderkruit SportsEvents. Met ruim dertig jaar ervaring is hij gepokt en gemazeld in de evenementenbranche. Als allround organisator en uitvoerder van sportevenementen heeft hij nog steeds de brandende ambitie om zijn bedrijf na de coronatijd wederom succesvol in de markt te zetten.

First Lego League

Wij spreken René van der Kruit in zijn kantoor in Den Hoorn bij Delft, dat vol staat met Lego-robots en Lego-modellen. ‘Van oorsprong kom ik uit het onderwijs en daar ligt nog steeds voor een groot deel mijn hart’, vertelt René. ‘Ruim vijftien jaar geleden kwamen wij in aanraking met de First Lego League, een robotwedstrijd voor kinderen van 10 tot en met 16 jaar. In 2020 en 2021 hebben wij deze wedstrijden, bedoeld als techniekpromotie, weten uit te breiden naar jongere leeftijdscategorieën. Zo kwam Jan Splinter aardig de winter door.’

  • Vanderkruit SportsEvents, bedrijfsevents met een sportieve twist
    Flying carpet
  • Vanderkruit SportsEvents, bedrijfsevents met een sportieve twist
    Winchester Shooting

Typical Dutch en meer

Vanderkruit SportsEvents bestaat sinds 2019 uit vier verschillende divisies. Naast de eventtak zijn Global Adventure en Highland Games twee andere divisies, ieder met een geheel eigen signatuur. ‘Maar in de vierde divisie, Typical Dutch, komen mijn twee grote hobby’s sporten en geschiedenis samen’ vertelt René van der Kruit. ‘Ik kan mij uren verdiepen in traditionele sporten als Klootschieten, Beugelen en Fierljeppen. Deze sporten zetten wij in op onze eigen evenementen, die zich natuurlijk het liefst afspelen op een historische locatie, compleet met narren, vuurspuwers en troubadours. Joel Dumont, organisator van het historische spektakel Quandam, maakte mij wegwijs in deze wereld. Van hem leerde ik dat een evenement pas een belevenis wordt als alle prikkels dezelfde kant op wijzen.’ (typicaldutchgames.nl)

Internationale Sporten en Spelen

Met sporten en spelen in vier divisies heeft Vanderkruit SportsEvents werkelijk een enorm assortiment. De teller staat nu op 183 sporten en spelen uit 53 landen en zes continenten. ‘Met recht mogen wij ons de specialist in Internationale Sporten en Spelen noemen’, glundert René.

Nederland en Vlaanderen

Vanderkruit SportsEvents heeft geen eigen locatie maar werkt op vaste locaties door heel Nederland en Vlaanderen, waarbij zij voornamelijk zelf vervaardigde sporten en spelen van uitstekende kwaliteit inzetten. Deze sporten en spelen zijn bruikbaar voor gemêleerde groepen en worden van stal gehaald voor personeelsdagen, familiedagen en bijvoorbeeld klantendagen.

Focus op teambuilding

Nu de personeelsactiviteiten weer langzaam worden opgestart, lijkt het logisch dat bedrijven de onderlinge band tussen personeelsleden willen versterken. Vanderkruit haakt hier natuurlijk op in met activiteiten als Blind handboogschieten, Pushbal en Vliegend tapijt. Hierdoor leren werknemers elkaar beter kennen. De activiteiten zijn zo gekozen dat alle personeelsleden van jong tot oud en van sportief tot minder sportief eraan kunnen deelnemen. Uiteraard kunnen bedrijven ook hun eigen teambuildingsprogramma samenstellen door zelf te kiezen uit de 183 Sporten en Spelen van Vanderkruit SportsEvents (global-adventure.nl).

Leerbedrijf

Vanderkruit SportsEvents is sinds jaar en dag leerbedrijf voor vele mbo- en hbo-instellingen. ‘Het aflopen jaar liepen maar liefst twintig stagiairs bij ons veilig stage. De afdeling Sportkunde van de Haagse Hogeschool is hierbij onze hofleverancier. Dit houdt ons van de nieuwste ontwikkelingen op de hoogte en hierdoor kunnen wij veel service verlenen aan klanten. De studenten maken onderdeel uit van ons succes’, besluit René tevreden en trots.

Door > Rob van Hilten

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!