
Tekst: Bianca Hidajat
‘We zijn als Select Catering actief bij diverse musea in Amsterdam, zoals Eye Filmmuseum, H’ART Museum, het Scheepvaartmuseum, het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum. Het Louwman Museum is daar nu, als eerste vaste locatie buiten Amsterdam, bij gekomen. We werken al tien jaar samen met hen via jaarlijkse evenementen van opdrachtgevers. We kennen de locatie dus goed, en misschien nog belangrijker: onze teams kennen elkaar ook heel goed. Het contact is altijd fijn en constructief geweest. Toen het Louwman Museum op zoek ging naar een vaste cateraar, was de link snel gelegd en het gevoel gelijk goed.’
Meerdere raakvlakken
De lange werkrelatie op opdrachtbasis zorgt vanaf het begin van deze samenwerking voor een solide fundering. Esmé: ‘Het scheelt enorm dat we elkaar al kennen. Het eventteam van het Louwman Museum is hecht, en ons team ook. We zijn allemaal flexibel, denken mee en begrijpen elkaar goed. Daardoor voelt de samenwerking vanaf dag één supergoed!’
‘Net als wij, is het Louwman Museum erg gefocust op details en hebben ze een the sky is the limit-mentaliteit’, vervolgt Esmé. ‘Het is een high-end locatie en een prachtige plek voor evenementen. Of het nu gaat om intiem vergaderen met 20 personen, chique dineren tussen de auto’s met 200 personen, of een groots event met 1000 gasten in The Great Hall: alles is mogelijk. Wat het extra bijzonder maakt, is dat het museum op maandagen gesloten is. Dan heb je als organisator de hele locatie exclusief tot je beschikking. De unieke collectie automobielen maakt het plaatje compleet voor een out-of-the-box evenement.’
Maatwerk op elk niveau
Een perfect aangeklede tafel, waarbij alles tot in de puntjes wordt uitgeserveerd, zonder het persoonlijke karakter uit het oog te verliezen: dat is voor Select Catering niet meer dan standaard. Esmé: ‘Elke opdracht begint met vragen over wat de klant voor ogen heeft. Wie is de doelgroep en wat is het doel van het evenement? Indien gewenst, kunnen we ook samenwerkingen opzetten met Michelin-chefs, zoals De Bokkedoorns, waar wij al meer dan 35 jaar mee samenwerken, of een van de partners van Alliance Gastronomique. Alles is maatwerk altijd binnen de mogelijkheden van het budget.’
Wat Select Catering verder onderscheidt? Esmé vertelt: ‘We werken heel persoonlijk, komen altijd onze afspraken na en zijn ontzettend flexibel. Zo staan we als cateraar vaak voor onvoorziene verrassingen, dat is nou net wat ons vak juist zo mooi maakt. Je moet altijd op alles voorbereid zijn!’