Back Back Nieuws

Van Straaten opent, na een overname in de VS, een vestiging in Duitsland

31 augustus 2015
Van Straaten is druk bezig met een internationaliseringsslag. Het bedrijf opende recent een vestiging in Duitsland, om de business-potentie in de DACH-markt (Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland) beter te kunnen ontsluiten. De heer Frank Zeuch is benoemd tot Geschäftsführer. Eerder al kocht Van Straaten specialist in textielconstructies Cees Smit Worldwide, waarmee het toegang kreeg tot de Amerikaanse markt van live communicatie en exhibits.

Schiphol blijft centrum
Van Straaten is een grote spelers op de markt voor visuele communicatie in Europa, met naast Nederland, een sterke focus op internationaal opererende retailers, standbouwers en evenementenbureaus. De groei van de activiteiten over de grens resulteert nu in een Van Straaten-vestiging in Duitsland. Vanuit dit kantoor zal Van Straaten internationale klanten gevestigd in Duitsland bedienen. Het hoofdkantoor van Van Straaten bij Schiphol blijft het centrum van waaruit internationale accountmanagers en segmentspecialisten de in overige landen opererende klanten service verlenen.

Overname
De internationale groei van Van Straaten komt niet van de ene op de andere dag. Twee jaar geleden  nam het Cees Smit Worldwide over, expert in organische doekconstructies en creatieve textieloplossingen. Met de overname kreeg Van Straaten toegang tot de kansrijke Amerikaanse markt. Inmiddels is Cees Smit in de VS uitgegroeid tot een florerend bedrijfsonderdeel met klanten als Sony Pictures en Microsoft.

Behoefte aan vernieuwing
Niels van Straaten, CEO: ‘De uitbreiding naar Duitsland markeert een nieuwe stap in de internationaliseringsstrategie die Van Straaten voor de lange termijn heeft opgesteld. Steeds meer bedrijven gaan internationaal opereren. Wij gaan mee in deze ontwikkeling. Hierdoor kunnen klanten, zoals retailers met locaties in verschillende landen, bij één partner terecht voor de visuele merchandising van al hun vestigingen in Europa. Er is veel behoefte aan vernieuwing in de markt en ik zie dan ook dat onze oplossingen door klanten wereldwijd hoog worden gewaardeerd.’

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!