Van stoffig naar inspirerend: vernieuwd Hotel De Werelt heropendVan stoffig naar inspirerend: vernieuwd Hotel De Werelt heropend
Back Back Locaties

Van stoffig naar inspirerend: vernieuwd Hotel De Werelt heropend

14 juli 2021

Rust en ontspanning in een groene omgeving die uitdaagt tot bezinning en inspiratie. Het volledig gerenoveerde Hotel de Werelt - onderdeel van de TeKa Groep - heeft haar deuren heropend. Op vrijdagavond 9 juli vond een spectaculair openingsevent plaats, een event met een memorabel randje: het is -voorlopig- de laatste waarin met Testen voor Toegang weer een ‘normaal’ zakelijk event georganiseerd mocht worden. Events.nl was -getest en wel- bij de opening aanwezig en absorbeerde de vele mogelijkheden op de locatie.

De avond werd geopend door een zichtbaar geëmotioneerde Timo Kruft, directeur en eigenaar. ‘We zitten hier nu in een bubbel, op onze eigen Werelt. Ik ben dankbaar voor dit memorabele moment, net voordat de branche weer op slot gaat, en dat we jullie, na jaren zwoegen, dit prachtige hotel mogen laten zien.’ De opening door Timo werd gevolgd door een nieuwe, indrukwekkende bedrijfsfilm over de verwondering van de natuur waardoor De Werelt omgeven is en waarmee het, mede door de inzet van interieurontwerper Janine van den Hengel, in verbinding staat. De film werd spectaculair afgesloten met vuurwerk, dans- en zangoptredens en een toost op de ‘Brand New Day’.

Natural connection

Verbleekte bedden en stoffige vitrages hebben plaatsgemaakt voor natuurlijke materialen, veel licht, ruimte en groen. De Werelt staat zichtbaar met de natuur in verbinding, zoals de nieuwe slogan #naturalconnection ook doet vermoeden. Binnen de locatie is met natuurlijke producten een huiselijke sfeer gecreëerd: van veel groen tot natuurlijke materialen en van vertical farm tot stoere, houten fitnessapparatuur. Timo Kruft: ‘We willen dat de bezoeker verrast is, dat zij/hij altijd iets nieuws ontdekt. Dat zie je terug in hoe het concept tot in detail is uitgewerkt.’ En dat is het zeker, zelfs de robotgrasmaaier en diens docking station zijn van een branded wrapping voorzien.

Business en leisure

Niet alleen is het hotel getransformeerd tot een modern pand met ontspannen ambiance, ook heeft De Werelt haar focus gewijzigd. Robin van Pampus, Sales Manager: ‘Het oude De Werelt was voornamelijk een conferentiehotel met mogelijkheden voor leisure gasten, na de verbouwing zijn we vooral een leisurehotel met conferentiemogelijkheden.’ Dat maakt dat De Werelt een nieuwe markt weet aan te spreken, wat ook vraagt om andere maatstaven. De Werelt beschikt over een scala aan mogelijkheden om er écht even uit te zijn. De conferentiemogelijkheden zijn volledig aangepakt, met meerdere grote congreszalen (met hoge plafonds), breakouts, een atelier, de vernieuwde 125 comfortabele hotelkamers en meerdere zalen die geschikt zijn voor borrels en feesten. Frank Berg, Marketing Manager: ‘Uniek aan het hotel is dat we midden in de natuur gelegen zijn. We stimuleren bezoekers om actief de natuur in te gaan. Je loopt zo het bos in en er zijn diverse fietsroutes.’

Lokale producten

Op het gebied van food & beverage werkt De Werelt waar mogelijk met lokale producten van PuurDichtbij. Negentig procent van wat geserveerd wordt, komt van Nederlandse bodem. Timo: ‘In sommige gevallen moeten we daarvan afwijken om kwaliteit te blijven bieden, maar we zijn nu ook bezig een eigen snack te ontwikkelen, zoals een kaassoufflé van Lunterse kaas. We hopen op korte termijn onze eigen Nedersnack bij de borrels te kunnen serveren.’ Bij de metamorfose van het hotel is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, zo komt de stroom voortaan van de zonnepanelen en is fors geïnvesteerd in gevel- en dakisolatie.

Informeel

Na een rondleiding werd de avond afgesloten met een afterparty op de gemoedelijke patio van het hotel, één van de favoriete ruimtes van Timo: ‘We wilden een open plek creëren waar je ontspannen kunt samenkomen, een buitenruimte die voor grote groepen, maar ook voor intieme gezelschappen fijn aanvoelt. Een festivalsfeer, maar dan nét wat chiquer.’ Kortom, het vernieuwde De Werelt is een multifunctionele evenementenlocatie, waar business, leisure en natuur samenkomen. Een plek waar ontspanning, kwaliteit en hoogwaardige service centraal staan.

Door > Angelique Aalders

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!