Van Nelle Fabriek organiseert LIVE EVENT TVVan Nelle Fabriek organiseert LIVE EVENT TV
Back Back Nieuws

Van Nelle Fabriek organiseert LIVE EVENT TV

26 november 2020

Met ervaren tv-makers, eventmanagers en eventbureaus gaat de Van Nelle Fabriek van start met LIVE EVENT TV. Een hybride evenement met nieuwe impuls voor evenementen uit deze soort. Door middel van dit nieuwe concept biedt Van Nelle Fabriek Events een alternatief voor de matige tot slechte kijkcijfers van webinars en hybride evenementen.

LIVE EVENT TV

Het idee van het concept zijn de lage kijkcijfers van hybride evenementen. De aandacht van de kijker behouden, blijkt enorm lastig. De daadwerkelijke kijktijd is vaak slechts 30%. Van Nelle Fabriek events start het nieuwe concept met het idee om rekening te houden met de ijzeren tv-wetten. LIVE EVENT TV gaat kijkers beter vasthouden door twee zeer uiteenlopende vakgebieden (events en tv) samen te brengen en daar één geheel van te maken. Uitgangpunt is dat de beleving van het publiek in de Van Nelle Fabriek totaal anders is dan die van de kijkers thuis. De intocht van Sinterklaas is een goed voorbeeld van het publiek op tv en de kijkers thuis goed te amuseren. Op vergelijkbare wijze wil de Van Nelle Fabriek live events combineren met een alternatief programma voor thuis.

Uitvoering van het concept

De studio waar de uitzending voor thuis wordt gepresenteerd is vanuit een ‘Vitamine D’ Daglicht Studio. De Van Nelle Fabriek is bovendien beroemd om het licht dat binnenvalt. Hierdoor ontstaat een frisse dynamiek voor de kijkers thuis. Daarnaast kan de setting ook op een van de vele groengebieden van Van Nelle worden opgesteld. Er komt dan een mooi decor en achtergrond van het Unesco monument. Het concept van Van Nelle Fabriek Events beschikt over een goed werkend platform in combinatie met subsessies. Door het grote netwerk aan tv- en eventprofessionals, biedt Van Nelle Fabriek Events het totaalplaatje. Van Nelle Fabriek is goed voorbereid met 12 zalen met daglicht en het grootste datacenter van Zuid-Holland naast de evenementenlocatie. Hierdoor beschikt LIVE EVENT TV over sterke TV norm verbindingen die niet zomaar uitvallen. Een uitzending hangt dus niet ‘aan één draadje’ en een uitzending is nooit in gevaar.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!