Van der Linde CateringVan der Linde Catering
Back Back Interview

Van der Linde Catering viert 55ste verjaardag

31 januari 2017

Van Lunchroom tot top-cateraar

 

In 1962 opende de familie Van der Linde een lunchroom in Rotterdam. Het bedrijf groeide uit tot een van de top-cateraars van ons land. Van der Linde Catering + Evenementen is anno 2017 toonaangevend én nog steeds groeiend. Wat is hun geheim? We vragen het Hans van der Linde (algemeen directeur), Paul van der Linde (financieel directeur) en Robin van der Schuyt (commercieel/operationeel directeur).

Als je jarig bent, kijk je terug én maak je plannen voor de toekomst. Dat doen we bij de start van 2017 ook met de directieleden van Van der Linde Catering – de derde generatie aan het roer van het familiebedrijf . 'We bestaan nu 55 jaar. Het is mooi om te zien wat we samen hebben neergezet', zegt Paul trots. 'Tien jaar geleden hebben we een nieuwe koers ingezet; we investeerden in een splinternieuw bedrijfspand en focusten op kwaliteit. Dat pakte goed uit. Sindsdien zijn we alleen maar gegroeid. In omvang, in omzet maar ook op culinair niveau. Met als hoogtepunten de catering van de Nuclear Security Summit en de Volvo Ocean Race bijvoorbeeld.'

Doen waar je goed in bent: dat leidt tot groei

Hoe kan het dat jullie bedrijf blijft groeien, terwijl andere cateraars het in de crisisjaren lastig hadden? Robin legt uit: 'We zorgen ervoor dat we onze zaakjes op orde hebben. We maakten duidelijke keuzes. Bijvoorbeeld als het gaat om duurzaamheid en ISO-normen. Daardoor zijn we een sterke partner van overheden en multinationals geworden: zij stellen op dat gebied immers hoge eisen. Ook focusten we ons vooral op onze corebusiness: partycatering op hoog niveau. We gingen samenwerkingen aan met sterrenchefs en toplocaties. Daardoor groeiden we in de regio. Zaten we eerst in de regio Rotterdam, nu zijn we ook actief in regio Den Haag, Leiden en Noordwijk. Op verzoek werken wij uiteraard ook landelijk, zoals afgelopen jaar op één dag tegelijkertijd in Amsterdam, Drachten, Eindhoven en Rijswijk voor een landelijke innovatiedag.'

En de toekomst?

Hans: 'We zien dat er veel behoefte is aan creatieve cateringconcepten. Het mag altijd weer anders, in presentatie en in beleving. De huidige consument is meer bekend met eten dan ooit. De verwachtingen zijn hoger. We werken met pure smaken, mooie producten, vers klaargemaakt en aantrekkelijk gepresenteerd. Een andere trend is duurzaamheid. Biologische en regionale producten. Minder vlees en vis, meer groente. Maar ook minder afval. We werken aan het verminderen van voedselverspilling in onze keukens. Dit is bijvoorbeeld een HBO- afstudeerproject van een van onze stagiaires komend jaar.'

Inspiratie halen we uit de wereld om ons heen

Hoe zien jullie waar de markt behoefte aan heeft en welke trends er zijn? 'We kijken wat er speelt om ons heen en in de wereld', vervolgt Robin. 'We bezoeken festivals, grote steden en nieuwe horecaconcepten om inspiratie op te doen. Daarnaast werken we nauw samen met onze leveranciers, ook zij lanceren vaak nieuwe concepten die interessant voor ons zijn. En we hebben een goede band met het onderwijs, zo zijn we een exclusieve samenwerking gestart met Hoge School Delft op het gebied 3D foodprinting. Er is bij ons een continue drang naar innovatie. En dat moet ook, want stilstand is achteruitgang. Ook als je 55 jaar bestaat.'

Nieuwe plannen

Klopt het dat er plannen zijn voor een nieuwe horecaformule? Mogen we daar al iets van weten? Hans lacht: 'We zijn inderdaad van plan om in een aantal steden een nieuwe horeca-formule genaamd "City Bakery" te openen, waarbij lokale producten centraal staan: het brood van de bakker op de hoek, bier van de plaatselijke brouwerij en het vlees van de boerderij in de buurt. Gelegenheden waar je kan eten én maaltijden kan afhalen. We hebben met onze catering een sterke basis gelegd. We zien nu ruimte om verder te denken, vooruit te gaan, nieuwe dingen uit te proberen. Dat maakt ons vak ook zo leuk! In de loop van dit jaar zullen we hier meer over communiceren'.

Over Van der Linde Catering + Evenementen

Van der Linde Catering + Evenementen concentreert zich op het kwalitatief hoogwaardig verzorgen van eten, drinken en stijlvolle gastvrijheid op maat. Het bedrijf heeft samenwerkingsverbanden met een selecte groep toplocaties in de Randstad.

 

  • Hans & Robin
    Hans & Robin
  • Van der Linde Catering
    Van der Linde Catering
  • Van der Linde Catering
    Van der Linde Catering

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!