Vakbeurs Energie groter dan ooit Vakbeurs Energie groter dan ooit
Back Back Nieuws

Vakbeurs Energie groter dan ooit

03 oktober 2023

Klimaatverandering en de stikstofproblematiek zijn complexe problemen, maar met kennisoverdracht en een onovertroffen aanbod van direct toepasbare innovaties op het gebied van verduurzaming van de gebouwde omgeving biedt editie 18 van Vakbeurs Energie in de Brabanthallen een schat aan kennis en oplossingen.

De vakbeurs vindt plaats tijdens de Nationale Energie Week, een initiatief van 54events, ‘matchmaker in de energietransitie’. Maar liefst 450 organisaties zijn er vertegenwoordigd als partner of exposant, zowel vanuit het bedrijfsleven als non-profit. Gelijktijdig vinden plaats PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

Inspireren als hoofddoel

Het is een strikt zakelijk evenement en dit jaar groter dan ooit. De gelijktijdige vakbeurzen trekken tienduizenden professionals naar Den Bosch om hen te inspireren over emissieloos op het gebied van transport tot duurzame warmte en van industriële woningbouw tot CO2-reductie in de industrie.

Ook de urgentie van besparing en duurzame opwekking is groter dan ooit. Vakbeurs Energie speelt in dit kader al sinds 2005 een steeds belangrijker faciliterende rol. Ging het toen echter over zonnepanelen, nu staan zaken als energieopslag en hybride systemen centraal. En komt inmiddels de hele industrie een dagje langs.

Blik op de toekomst

Thema’s als vehicle-to-grid en energiemanagement komen aan bod - op de beursvloer en binnen de kennisprogrammering. Ook bijvoorbeeld het gebruik van de auto als powerbank voor woningen en zakelijk vastgoed is een stap dichterbij en oplossingen voor het optimaliseren van energieopbrengsten, het slim gebruiken van energie en slim laden zijn prominent.

Binnen de transitie van fossiel naar duurzame opwekking spelen elektrificatie en waterstof een belangrijke rol. Netcongestie, waardoor bedrijven steeds vaker hun aansluiting op het elektriciteitsnet niet naar wens kunnen uitbreiden of verzwaren en terugleveren niet altijd mogelijk is, is ook een belangrijk thema. Is het een rem op de energietransitie?

Kansrijke innovaties maken kans op de Innovative Energy Solutions Award. Geïnteresseerden in waterstof kunnen terecht op de Dutch Hydrogen Days, waarbinnen op de woensdag waterstof in de gebouwde omgeving centraal staat. Is het een kosteneffectief alternatief voor bijvoorbeeld warmtepompen en stadwarmte?

Meer inspiratie

Andere highlights zijn bijvoorbeeld de Dag van de Energieadviseur, de Kennismiddag Warmtepompen, Energy Storage Day en de Gemeentedag Energietransitie. Onder de noemer van de Nationale Energie Week bieden de 4 vakbeurzen samen meer dan 200 kennissessies op 10 podia in 5 hallen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!