Back Back Nieuws

Utrechts Toeristisch netwerk van start

08 augustus 2011
Met een netwerkbijeenkomst voor de toeristische bedrijfstak van de stad Utrecht gaat op woensdagmiddag 14 september a.s. ‘Toerisme Utrecht Connect’ van start. In de Winkel van Sinkel aan de Oudegracht in de binnenstad worden die middag belanghebbenden bijgepraat over de laatste toeristische actualiteiten.

Belangrijke bron van inkomsten
Met een toegevoegde waarde van ruim 500 miljoen euro per jaar en een werkgelegenheid van zo’n 12.000 banen, is toerisme een belangrijke bron van inkomsten voor de stad Utrecht. Om een goed functionerende toeristische bedrijfstak te bevorderen lanceert Toerisme Utrecht daarom ‘Connect’, een on- en offline platform waar het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven, horeca, culturele instellingen, overheden, promotieorganisaties en reisintermediairs elkaar kunnen ontmoeten.

Informatie uitwisselen
'In samenwerking met de Kamer van Koophandel Midden-Nederland, de gemeente Utrecht en lokale ondernemers maakt Toerisme Utrecht het de deelnemers mogelijk om informatie uit te wisselen, interessante nieuwe contacten op te doen en samenwerkingsverbanden tot stand te brengen. ‘Toerisme Utrecht Connect’ bestaat uit een maandelijkse e-nieuwsbrief, periodieke netwerkbijeenkomsten en een speciale internetgroep op het sociale netwerk LinkedIn,' aldus de organisatie.

Vrede van Utrecht
Tijdens de eerste netwerkbijeenkomst op 14 september a.s. wordt de toeristische bedrijfstak onder meer bijgepraat over de komende activiteiten rond de viering van de Vrede van Utrecht in 2013. Daarnaast is er uiteenlopend toeristisch nieuws, waaronder de nieuwe Utrechtse Cityfilm en een exclusieve preview van de televisie-campagne waarmee Utrecht het toeristisch imago van de Domstad komende tijd verder wil verbeteren. Voordat het afsluitende netwerkgedeelte begint, vertelt Jan Eijrond als gastheer over de toeristische visie van De Winkel van Sinkel.


Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!