Back Back Nieuws

Utrecht zet in 2013 extra in op binnenhalen international kennisevenementen

09 april 2013
De provincie Utrecht en de stad Utrecht investeren dit jaar extra in het binnenhalen van meer kennisevenementen. Congresorganisatoren kunnen rekenen op concrete financiële ondersteuning als er ingezet wordt om een reeds bestaand kennisevenement in Utrecht te laten plaatsvinden. Het gaat om congressen die passen binnen de thema’s: life science, creatieve industrie, zorg en duurzaamheid. Het fonds, dat €100.000 groot is, wordt alleen dit jaar ingezet. De bijdrage voor relevante kennisevenementen is maximaal €10.000, waardoor geldt dat wie het eerst komt; het eerst maalt. Hiermee investeren de provincie en de stad anti-cyclisch in deze bezuinigingstijden.

Naast congresfonds ook bidfonds
Toerisme Utrecht coördineert het congresfonds. Zij doet dit niet alleen ten behoeve van de stad Utrecht, maar ook van de andere regio’s in de provincie. Ronald Trum, directeur van Toerisme Utrecht:‘ Het congresfonds is een samenwerking tussen stad en provincie. Dit fonds maakt het mogelijk om meer kennisinstellingen te wijzen op de regio Utrecht. Bij uitstek bestaande evenementen van verenigingen, die Utrecht niet eerder aandeden, zijn meer dan welkom in onze provincie. Naast het congresfonds hebben we ook een bidfonds ter beschikking. Waardoor niet alleen een financiële bijdrage klaar staat,  maar we ook kunnen bemiddelen in de benodigde hotelkamers, er een bidboek gemaakt kan worden, de site inspecties begeleid worden en we meedenken over de informele programmamogelijkheden rondom congressen. Deze laatste activiteiten worden door Toerisme Utrecht kosteloos aangeboden, expliciet voor de stad Utrecht zelf. Andere regio’s in Utrecht bieden deze diensten voor hun regio’s ook aan’.

Interesse
Bosscher & Klein, bureau voor destinatiemarketing, wordt ingezet door Toerisme Utrecht om nationale en internationale wetenschappelijke partners te informeren over de extra financiële mogelijkheden dit jaar. Inmiddels hebben de eerste organisatoren hun interesse voor het congresfonds kenbaar gemaakt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!