Back Back Nieuws

Utrecht verstevigt opnieuw internationale wetenschappelijke positie

07 februari 2013
Utrecht mag zich in 2014 gaststad noemen van de annual meeting of the European Bone and Joint Infection Society. De organisatoren van dit driedaagse congres verwachten straks zo’n 300 deelnemers te verwelkomen. EBJIS2014 levert de stad Utrecht ruim driehonderdduizend euro op. Hiermee verstevigt Utrecht haar internationale wetenschappelijke imago en bouwt wederom haar positie als (internationale) congresstad verder uit.

Het internationale wetenschappelijke congres vindt plaats van 11 tot en met 13 september 2014 en wordt georganiseerd door Dr. H. Charles Vogely, orthopedisch chirurg verbonden aan het UMC Utrecht, tevens secretaris van EBJIS en voorzitter van het lokaal comité. Thema van het congres behelst infecties van het houdings- en bewegingsstelsel. Dr. Charles Vogely vertelt enthousiast: ‘Het is een congres van en voor iedereen die met behandeling en onderzoek van dergelijke infecties van doen heeft. Dat zijn vooral orthopedisch chirurgen, traumatologen, microbiologen en infectiologen. Met name infecties van orthopedische implantaten, zoals heup- en knieprothesen, zijn de laatste jaren een hot topic.

Logistieke organisatie
De logistieke organisatie van het congres liggen in handen van Congress by design, Professional Congress Organizer (PCO) en partner van het Utrecht Convention Bureau (UCB). Het UCB levert een bijdrage met informatievoorziening en het inzetten van het Stimuleringsfonds. Dit fonds voorziet initiatiefnemers van internationale associatiecongressen onder bepaalde voorwaarden in een financiële bijdrage in de congreskosten, en is hierdoor een extra stimulans om voor Utrecht te kiezen.

Utrecht heeft veel te bieden
Utrecht is gekozen vanwege haar uitmuntende ligging, de internationale oriëntatie van wetenschap en Life Sciences en vooral ook vanwege de kleinschaligheid en directe nabijheid van de venues in de binnenstad. Vogely: ‘Als voorzitter van het lokaal comité, geboren en getogen in Utrecht en thans werkende als orthopedisch chirurg in het UMC Utrecht, vind ik dat dit congres in 2014 in Utrecht plaats moet vinden. Het is een uitgelezen mogelijkheid om het UMC Utrecht en de stad Utrecht met al haar faciliteiten te promoten. Het bestuur van de EBJIS heeft dit toegejuicht. Utrecht heeft als congresbestemming veel te bieden. De Domstad, met haar wetenschappelijke karakter, is uitstekend te bereiken. Bovendien zijn ook de afstanden binnen de compacte stad klein’. Voor het driedaagse internationale congres worden zo’n 300 orthopedisch chirurgen, traumatologen, infectiologen en microbiologen verwacht, vooral uit Europa. Het congres wordt in 2014 voor de 33e keer gehouden. Het eerste congres vond destijds in Parijs plaats. De laatste 5 jaar was het in respectievelijk Barcelona, Wenen, Heidelberg, Kopenhagen en Montreux. In Kopenhagen waren er 272 en in Montreux waren er 323 bezoekers.

Foto:De (mede)organisatoren van EBJIS2014, v.l.n.r.: Miquel Ekkelenkamp (UMC Utrecht), Nicolette van Erven (Congress by design), Charles Vogely (UMC Utrecht), Edgar Peters (VUmc), Monique André de la Porte (UCB)
Fotografie: Toerisme Utrecht

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!