Utrecht laat zich zien   Utrecht laat zich zien
Back Back Eventcase

Utrecht laat zich zien

20 september 2022

Waar Utrechters samenkomen, ontstaat gezelligheid. Dat bewijst de eerste editie van Let’s meet Utrecht dat onlangs in het Spoorwegmuseum plaatsvond. Het netwerkevent, bedoeld om eventplanners, -locaties en leveranciers uit de Utrechtse evenementenbranche samen te brengen, ontsproot zich als een middag vol vertier. En er werd ook nog eens flink genetwerkt. 

Initiator Utrecht Convention Bureau koos het Spoorwegmuseum als speelse backdrop om de Utrechtse - of voor de echte diehards Uteregse - ondernemers hernieuwd óf juist voor het eerst kennis te laten maken met elkaar. In een setting van oude, flink opgepoetste locomotieven, nostalgische NS-posters en ruimtes die je meteen terugbrengen naar de tijd van de RMS Titanic, wordt de groep vriendelijk ontvangen. Met een korte introductie, een peren mocktail en XL-bonbon achter de kiezen gaan we rap over op de geplande activiteiten, waaronder een speeddate.

Coupégeklets

Ah, die vluchtige momenten dat jouw blik viel op die leuke persoon schuin tegenover je in de treincoupé doet bij iedereen wel een belletje rinkelen. Des te leuker dat de speeddate van Let’s meet Utrecht plaatsvindt in – je raadt het al – treincoupés. Maar dan de chique variant a lá Oriënt Express. Comfortabel zittend in zware houten stoelen met bruinleren bekleding, worden verschillende ondernemers afwisselend aan elkaar gekoppeld, waarna zij een paar minuten hebben om hun elevator-pitch uit te wisselen, nader kennis te maken en zakelijk te flirten. Een schelklinkende conducteursfluit kondigt de speeddatewissels aan en zoals je je met treinreizen wel vaker haastend van perron naar perron verplaatst, zit ook in deze activiteit een gezond tempo. Een bar met versnaperingen staat heel strategisch klaar om de energielevels op peil te houden.

Modern spel

Onderdeel twee brengt ons van een ouderwetse locomotiefomgeving naar een hypermoderne QR-game. Met tablets in de hand, wordt in kleine groepen langs verschillende plekken door het museum een vragenspel gespeeld; samenwerken is overduidelijk het doel. Het QR-spel schaaft je kennis gaandeweg bij met interessante weetjes over de Domstad en leidt uiteindelijk tot een slogan als oplossing. De bekendmaking van de winnende groep gaat gepaard met een kleine winnaarsprijs en nóg een versnapering; een drietal gezonde smoothies om uit te kiezen. Klein addertje onder ‘t gras: je moet nog wel even aan de bak voor je healthy shake, want de blender wordt aangedreven door een fiets met jouw benen als menselijke motor. Gelukkig biedt een scherm met timelapse filmtoer door Utrechtcentrum vanuit fietsersperspectief de nodige afleiding tijdens deze mini workout, waarna die vitaminebom toch wel extra lekker smaakt. 

Historische storytelling 

Al het daten, lopen en fietsen wordt opgevolgd door wat rust in de tent, want onderdeel drie brengen we zittend door in een knusse theatrale setting. Bastiaan, de levendige verhalenverteller zet meteen de ontspannende toon met een oud-Utrechtse serenade vanaf de vide, opgevolgd door urban legends, die 030 maakten tot wat het nu is. Van de eerste condomerie van Nederland - die zijn oorsprong dus vindt in U’tje - tot droeve herinneringen aan het Israëlische weeshuis tijdens de Tweede Wereldoorlog: alle verhalen komen kleurrijk tot leven en schetsen een beeld van een historisch rijke stad.   

De plenaire sessie die volgt biedt sprekers Cor Janssen, directeur van Utrecht Marketing, en Richard Kraan voorzitter van La Vuelta Holanda, een podium voor hun inspirerende praatje waarin zij naar voren brengen waarom hun Utereg een stad van ontmoeting en verbinding is. Uiteraard gebracht met veel liefde.

Let’s meet Utrecht sluit af met een gezellige borrel in treinperronsetting, compleet met een ouderwets straatmuzikantenkwartet voor muzikaal genot. Met Hey Jude van de Beatles dat op de achtergrond wordt gezongen, zijn de kelen inmiddels weer gladgesmeerd; klaar om nog even verder te kletsen over de dag en – vooruit – nog meer te netwerken. De man met mobiele photobooth die zich goedlachs tussen de menigte door manoeuvreert, laat je niet vertrekken zonder een kersverse foto van jou en je nieuwe netwerkflirt in de hand. Tot volgend jaar Let’s meet Utrecht!

 

Tekst: Bianca Hidajat

Fotografie: Lotte Stierhout

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!