Back Back Nieuws

Utrecht kandidaat voor mondiaal ISCB-Congres

08 april 2011
De Utrechtse wethouder De Rijk en gedeputeerde Raven van de Provincie Utrecht hebben afgelopen woensdag het bidbook overhandigd aan het lokaal organiserend comité, waarmee Utrecht zich kandidaat stelt voor het internationale congres van de International Society for Clinical Biostatistiscs (ISCB).

 

500 wetenschappers

Het in 2015 te organiseren congres zal naar verwachting 500 wetenschappers gedurende vijf dagen naar de Domstad trekken en levert zo een flinke bijdrage aan het verblijfstoerisme. De kandidaatstelling past in de ambities van Utrecht om zich de komende jaren te ontwikkelen tot een van de toonaangevende congreslocaties van ons land.

 

Samenwerking

De procedure voor de bidprocedure van het congres werd voorbereid door het congres- en evenementenbureau en de faculteit Geneeskunde van de Universiteit Utrecht en het RIVM. Het nieuwe Utrecht Convention Bureau (onderdeel van Toerisme Utrecht) zorgde voor ondersteuning bij het samenstellen van de documenten voor deze bidprocedure.

 

Vooraanstaand congres 
Met het uitreiken van het bidbook aan het lokaal organiserende comité bekrachtigde Utrecht afgelopen woensdag haar kandidatuur voor dit vooraanstaande congres op het gebied van Lifesciences. Comité-voorzitter Dr. Maarten Schipper van het RIVM was samen met zijn collega Dr. Jan van de Kasteelle één van de initiatiefnemers voor het congres, dat verder werd gesteund door onder meer Prof. Dr. Siem Heisterkamp (Rijks Universiteit Groningen), Prof. Dr. Kit Roes, Dr. Ingeborg van der Tweel en Willem van der Wal (allen Julius Center, UMC Utrecht), Dr. Jacco Wallinga, verbonden aan zowel het RIVM als het UMC Utrecht, en Odette Jansen (projectleider congres- en evenementenbureau van de Universiteit Utrecht).

 

Trots op wetenschappers 
De Utrechtse Wethouder De Rijk toonde zich trots op de inspanningen van al deze wetenschappers: 'Het is lovenswaardig dat deze vooraanstaande wetenschappers hebben gekozen voor Utrecht als locatie in Nederland. De initiatiefnemers achter dit soort congressen zijn als kennisautoriteit hele belangrijke ambassadeurs van de stad. Zij zijn het die er in belangrijke mate aan bijdragen dat Utrecht haar profiel als stad van kennis en cultuur verder kan versterken. Juist deze wetenschappers die hun nek willen uitsteken om hun Europese of zelfs mondiale congres naar Utrecht te halen hadden wij voor ogen toen we samen met de provincie Utrecht eind september 2010 het Utrecht Convention Bureau lanceerden.'

Utrecht stad van kennis
Gedeputeerde Raven voegt hieraan toe: 'Dat Utrecht een stad van kennis is, zie je overal om je heen, in de stad en in de regio. Utrecht herbergt belangrijke kennisinstituten zoals het RIVM, TNO, KNMI, en SenterNovem. De universiteit en het UMC behoren tot de besten van de wereld en het opleidingsniveau van de inwoners van Utrecht is navenant. Als provincie hechten we aan een goede kennisinfrastructuur en we investeren daar ook in. Daarom is de kandidaatstelling van Utrecht voor ISCB 2015 een prachtig resultaat van de samenwerking met de stad op het terrein van internationale wetenschappelijke congressen.'

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!