Utrecht derde congresstad van NederlandUtrecht derde congresstad van Nederland
Back Back Nieuws

Utrecht derde congresstad van Nederland

04 juli 2023

Utrecht is goed op weg om weer op het congres niveau van vóór corona te komen. Utrecht staat op de 55e plek op de European ranking. Met 24 ICCA (International Congress and Convention Association) gerelateerde congressen is Utrecht de derde congresstad in Nederland, na Amsterdam en Rotterdam, op de ICCA Ranking 2022.

ICCA brengt na twee jaar afwezigheid hun jaarlijkse Country - and City Ranking weer uit. Hierbij wordt gekeken naar het aantal georganiseerde ICCA congressen per land en stad in Europa en wereldwijd.

Meest competitieve regio in de Europese Unie

Daarnaast heeft de Europese Commissie de regio Utrecht aangewezen als meest competitieve regio van Europa. Dat blijkt uit de eind maart gepubliceerde Regional Competitiveness Index (RCI), die elke drie jaar verschijnt. Het betekent dat Utrecht de regio is met de grootste concurrentiekracht.

Van alle 234 EU regio's, waarom Utrecht? Een van de redenen is dat Utrecht het buitengewoon goed doet als het gaat om arbeidsmarktkansen, opleidingsniveau en marktomvang. Met een marktomvang ruim boven het Europese gemiddelde, uitstekende bereikbaarheid en uitstekende kennis en ervaring op gebieden als life sciences & health en duurzaamheid, is Utrecht de perfecte locatie voor (inter)nationale zakelijke bijeenkomsten of congressen.

Let's meet Utrecht 2023

Ben je op zoek naar nieuwe zakelijke kansen, inspiratie en waardevolle connecties? Op woensdag 6 september a.s. vindt de tweede editie van hét netwerkevenement Let's meet Utrecht plaats. Een middag waarbij we een breed scala aan zakelijke locaties en leveranciers uit de Utrechtse evenementenbranche in contact brengen met een groep hoogwaardige eventplanners. Een middag bordevol inspiratie, speeddatesessies en ruime tijd om te netwerken. Aanmelden kan hier.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!