Back Back Nieuws

Usual Suspects doet Spin Awards 2007

28 maart 2007
Usual Suspects organiseert op donderdag 5 april voor de vijfde keer op rij de SpinAwards. Na vorige jaren in de Westergasfabriek (waar dit jaar een week later de ADCN Jaarprijzen voor Reclame en Vormgeving worden uitgereikt) vindt de uitreiking plaats in de Passenger Terminal Amsterdam. Het nieuwe thema in deze locatie is Claim Your Fame.

De SpinAwards zijn de Nederlandse jaarprijzen voor creativiteit in interactieve communicatie. De prijzen worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse SpinAwards Night. De SpinAwards bestaan al sinds 1998 en worden georganiseerd door de onafhankelijke Stichting SpinAwards.

De diverse vakjury's hebben de afgelopen weken hun werk gedaan. Er zijn dit jaar 305 werkstukken ingezonden, De jury heeft aan 37 cases een nominatie toegekend. Bij de opdrachtgevers valt dit jaar Unilever op met 5 nominaties. Heineken blijft echter bovenaan staan met maar liefst 6 nominaties. Douwe Egberts is ook goed vertegenwoordigd met 3 nominaties. Verder is het veld breed gespreid en zien we dat ook de omroepwereld en de non-profit sector goed vertegenwoordigd zijn. Maken we een verdeling onder de bureaus, dan leidt Qi met maar liefst 6 nominaties, LEMZ is goed voor 5 nominaties en Media Republic is dit jaar met 3 nominaties vertegenwoordigd.

Alle genomineerden krijgen de kans om hun case persoonlijk toe te lichten tijdens de SpinAwards Day op 21 maart in het Instituut voor Interactieve Media (Hogeschool van Amsterdam). De korte presentaties zijn voor iedereen gratis te bezoeken. De winnaars worden op 5 april bekend gemaakt tijdens SpinAwards Night in de Passenger CruiseTerminal Amsterdam.

Bestuursvoorzitter Stephan Fellinger: "De Fast Moving Consumer Goods zijn sterk vertegenwoordigd bij de nominaties. Maar het is mooi om te zien dat niet alleen de grote opdrachtgevers met vaak grotere budgetten, maar ook een flink aantal non-profit organisaties nominaties hebben gekregen. Het geeft aan dat zowel grote als kleine budgetten voor onderscheidend werk kunnen zorgen, het draait echter altijd om creativiteit". 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!