Back Back Nieuws

United Decor levert piratenschip voor spelshow

24 augustus 2007
United Decor kreeg de opdracht voor een decor onder de programmanaam ‘Entern oder Kentern’. Een productie van het Duitse Tresor TV ten behoeve van RTL waarin een groot piratenschip het decor moest vormen van een grote zomer-spelshow. De show is vergelijkbaar met het Nederlandse Zes Kamp. United Decor is dan ook trots op zijn prestatie:
 




De setting van het programma is gebaseerd op de speelfilm ‘The Pirates of the Caribbean’ en speelt zich af op en eiland. De fantasie slaat bij de naam alleen al op hol. Omdat het budget, in tegenstelling tot de filmproductie, uiteraard niet de fantasie compleet toereikt, is de ervaring van het decorbouwen voor TV van nog groter belang. Het produceren van spellen waar zestig deelnemers tegelijk gebruik van maken, vergt al de nodige kennis en de nodige 'hufterproofheid'. Het decor moest daarnaast minstens twee maanden gebruikt kunnen worden voor opnames. Dit moest vervolgens gekoppeld worden aan de gewenste uitstraling. Hier ligt dan ook de grootste uitdaging: het maken van 25 spellen waarbij de uitstraling niet onder doet aan de functionaliteit.

Na wat krabbels en uiterst doordachte, maar summiere schetsen van de ontwerper kwamen de accountmanager en de projectleider (gesteund door de uitvoerders)aan bod. Gezamenlijk stelden zij op de verstrekte informatie het budget vast. Anders dan bij een normaal televisiedecor moest een offerte voor een dergelijke opdracht ruim in zijn vel zitten om niet bij de eerste tegenslag het budget als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen. Het resultaat was een opdracht van €750.000,000 die gerealiseerd moest worden in vijf weken waarbij een behoorlijk aantal partijen waren betrokken. Een behoorlijke voorbereiding nam daardoor veel tijd in beslag.

De vijf weken maakten de uitvoering er niet makkelijker op. Het samenstellen van een perfect sluitend team is dan ook nog belangrijker. Na een goede twee weken van voorproductie in Hilversum ging United Decor met een grote club medewerkers op weg naar Duitsland. Vol goed vertrouwen en frisse moed straalde het enthousiasme van de medewerkers. Ze kregen het zelfs voor elkaar om alle spellen in twee weken tijd volledig werkend en aangekleed op te leveren.

Ondanks dat het weer en het terrein niet mee wilde werken. Er is in een moeras van blubber van een kleine 40 cm diep een ongelofelijke prestatie verricht. Met een uitstraling die naar eigen zeggen gelijk, al dan niet overtreffend is op het decor van de speelfilm.


 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!