Unieke auto’s en veel show in AhoyUnieke auto’s en veel show in Ahoy
Back Back Nieuws

Unieke auto’s en veel show in Ahoy

28 juni 2018

Het tweede weekend van oktober is Rotterdam Ahoy voor de 15e keer the place to bevoor de ultieme autoliefhebbers. In Ahoy is op 13 en 14 oktober meer dan 30.000m2ingericht voor de meest bijzondere showcars, car audio, games, stands en auto live shows. De jubileumeditie belooft dit jaar naast de bekende internationale selectie aan unieke, gepersonaliseerde auto’s extra beleving in de vorm van demo’s, acties en gaming. 

 Stormachtige entree

Vijftien jaar geleden kende het van oorsprong Belgische evenement een stormachtige entree op de Nederlandse markt. Tienduizenden autofans kwamen vanaf de start in 2004 naar Ahoy om zich te vergapen aan de vele gepersonaliseerde auto’s. Tuning was 'hot’ in de hoogtijdagen van MTV’s Pimp My Ride. Een succes dat door de jaren heen niet minder werd maar waar wel een verschuiving te zien was. Na drie edities nam Rotterdam Ahoy de organisatie over en investeerde in 'live beleving’ door middel van demo's en autostunts. Door de jaren heen veranderde het publiek van hardcore 'tuners’ naar een bredere doelgroep van autoliefhebbers die afkomt op wat er op 100%, zoals het in de volksmond heet, is te beleven. 

Nieuw Jasje

'Met zo’n 40.000 autofans in Ahoy is 100% al jarenlang een van de meest toonaangevende auto-evenementen van Nederland', zegt Manager Events Erika Bronkhorst van Rotterdam Ahoy. 'We koesteren dat enorm en houden de internationale selectie van unieke auto’s in het hart van ons evenement. Van particuliere showcars, muscle cars, lowriders, supercars tot getunede trucks, in Ahoy zijn straks weer toppers op het gebied van 'gepersonaliseerde auto’s’ te zien. Ook Audio Village met het laatste op het gebied van car audio en in-car entertainment blijft, net als de populaire driftshows in de Action Arena powered by Nankang op het buitenterrein van Ahoy. In de komende tijd zullen we het programma aanvullen met allerlei entertainment gericht op horsepower en auto’s. Aan de hand van nieuwe demo’s en shows en o.a. door aanbod op het gebied van gaming.'

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!