Uniek dubbel 'Wheel of Death' naar Kerstcircus AhoyUniek dubbel 'Wheel of Death' naar Kerstcircus Ahoy
Back Back Nieuws

Uniek dubbel 'Wheel of Death' naar Kerstcircus Ahoy

25 september 2019

Hoewel buiten de zomer zich nog amper laat verdringen door de herfst, is het team van Kerstcircus Ahoy al in winterse sferen. De 49e editie van het oudste en grootste kerstcircus van Nederland vindt over drie maanden alweer plaats en het programma krijgt langzaam gestalte. Dit jaar komen er van 21 t/m 30 december - naast de leukste clowns, beste acrobaten en stoerste krachtpatsers - twee zeer speciale acts naar Rotterdam, waaronder één die nog nooit in ons land te bewonderen was.

Voorstellingen van topniveau

De afgelopen maanden trok circusdirecteur Fernand Banning opnieuw de hele wereld over op zoek naar de meest bijzondere acts voor Kerstcircus Ahoy, hét familie-uitje aan het einde van het jaar. Tijdens de zoektocht om vijftien voorstellingen van topniveau te contracteren, stuitte hij op de Marokkaan Mustafa Danguir, die zijn sporen in de circuswereld ruimschoots verdiende met onder meer adembenemende koorddansnummers.

Sensationele dubbele 'Wheel of Death'

De in Tanger (Marokko) geboren durfal Mustafa Danguir zoekt in het circus de grote hoogte op in het fameuze 'Wheel of Death', waarbij in en op een reusachtig ronddraaiend rad op duizelingwekkende hoogte de spectaculairste stunts worden uitgevoerd. Danguir gaat daarbij verder dan anderen voor hem deden, want hij neemt namelijk twee exemplaren mee naar Rotterdam Ahoy. Samen met zijn groepsleden voert hij een ultra-spannend, oogverblindend nummer op, zoals in Nederland nog nooit is vertoond. Er wordt over de immense raderen gelopen en gesprongen en ook de blinddoek komt tevoorschijn.

Souplesse en gratie met Juggling Tango

Voor het tweede nummer dat Banning vastlegde, hoefde hij niet zo ver te reizen. Emily en Menno van Dijke, die een spectaculaire en visueel prachtige Juggling Tango-show opvoeren, komen namelijk uit Nederland. Een bijzonderheid, want slechts weinig Nederlandse acts weten - zoals zij - in de Europese circussen te gloriëren en Kerstcircus Ahoy te bereiken. Het duo weet op een unieke manier de gracieuze tangodans te vermengen met hoogstaand jongleerwerk. Een act die een lust voor het oog en de oren is en het hooggeëerde publiek versteld zal doen staan door de souplesse, gratie en passie, die het tweetal tentoonspreidt.

Nog niet alle acts zijn vastgelegd, maar de organisatie verwacht dit binnen enkele weken rond te hebben.

Voorverkoop van start

De kaartverkoop voor Kerstcircus Ahoy is van start met een 'early bird actie’ waarmee tot 1 oktober €5,00 korting te verkrijgen is op alle 1e rangtickets. Kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.nl en op kantoordagen van 10.00 tot 15.00 uur telefonisch via de Kassa van Rotterdam Ahoy (0900 2352469, € 0,45 p/m). Voor alle ticketinformatie: www.kerstcircus.nl/tickets.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!