Uittreerede Abdelkader Benali aan de TU DelftUittreerede Abdelkader Benali aan de TU Delft
Back Back Nieuws

Uittreerede Abdelkader Benali aan de TU Delft

11 december 2017

Met de Uittreerede op woensdagavond 13 december 2017 sluit schrijver en programmamaker Abdelkader Benali zijn termijn als Cultural Professor aan de TU Delft af. Bij de Uittreerede presenteert Benali met de studenten van zijn masterclass verhalen, constructies en ideeën voor 'het ideale plein'.

'Het verhalenplein'

Thema van Benali’s Culturele Professorschap was ‘Het Verhalenplein’. Met 19 studenten ging Benali op excursie naar de pleinen van Brussel en Maastricht, en dook hij in het Trésor, de schatkamer van de TU Delft Library. Uit het Trésor zijn eeuwenoude pleinprenten geselecteerd voor een tentoonstelling die de komende weken te zien is op het ‘Benaliplein’ in de Library. Bij de Uittreerede tonen de studenten ideeën om het ‘slechtste plein van het land’ te verbeteren, geven ze een kijkje achter de façades van de Markt in Delft en bespreken ze de dynamiek op het schoolplein. Ook worden er een beeld gepresenteerd dat Delftse wijken en mensen organisch moet verbinden en een flexibel systeem om pleinen tijdelijk aan te passen.

Tickets en prijzen

De Uittreerede is openbaar toegankelijk en begint om 20.00 uur in de Aula van de TU Delft, Mekelweg 5 in Delft. Toegangskaarten voor de openingslezing kosten € 7,50 (inclusief een drankje na afloop), studenten en medewerkers van de TU Delft betalen € 5,-. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de informatiebalie in de Aula TU Delft of via www.theaterdeveste.nl en www.verstegenstigter.nl

Meer informatie over programma en kaartverkoop is te vinden op www.tudelft.nl/cp2017 en www.verstegenstigter.nl.

Fotocredits: Wouter Dasselaar

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!