Uitmarkt viert 40-jarig jubileum rondom het OosterdokUitmarkt viert 40-jarig jubileum rondom het Oosterdok
Back Back Nieuws

Uitmarkt viert 40-jarig jubileum rondom het Oosterdok

29 mei 2017

Met de Uitmarkt komt het hele Nederlandse culturele leven naar buiten om een groot publiek te tonen wat er komend seizoen allemaal voor moois te horen, te zien en te lezen is. Dit jaar voor de 40ste keer en op een bijzondere nieuwe locatie; rondom het Oosterdok. Het 40-jarig jubileum vindt plaats van vrijdag 25 tot en met zondag 27 augustus 2017.

Culturele ontdekkingsreis

Op het festivalterrein rondom het Oosterdok is veel te ontdekken. Muziekgebouw aan het IJ, het Conservatorium van Amsterdam en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) doen mee met hun zalen. De uitgeverijen zijn aanwezig met de boekenmarkt. Het binnenterrein van het Scheepvaartmuseum is podium voor de dans. In en rond NEMO vindt de Uitmarkt Junior plaats. Het hoofdpodium komt op een ponton in het water en is van alle kanten te zien. Op het Marineterrein presenteren de Nederlandse musea zich en is de Vrije Uitloop, de broedplek voor jonge makers.

Cultuurbezoek stimuleren

De Uitmarkt is vrij toegankelijk voor honderdduizenden bezoekers en laat een miljoen tv-kijkers meegenieten. Met korte live-voorproefjes uit alle kunstdisciplines maken we publiek nieuwsgierig naar voorstellingen voor het nieuwe seizoen. Theaters en toneelgezelschappen, orkesten en ensembles, artiesten en impresariaten, musea en andere culturele instellingen doen mee. Zij presenteren hun nieuwe programma op de vele podia om cultuurbezoek en de kaartverkoop te stimuleren. Met de Uitmarkt wil de culturele sector bezoekers verrassen, verbazen en prikkelen.

Bijzondere samenwerking

De Uitmarkt is mogelijk dankzij alle belangeloos optredende artiesten, de vrijwilligers en deelnemende locaties. Daarnaast bieden verschillende partners financiële steun zoals hoofdpartner ABN AMRO, BankGiro Loterij, Gemeente Amsterdam, Provincie Noord-Holland en SENA. De omroepen NTR, AVRO/TROS en AT5 zorgen voor live-registraties en reportages op digitaal themakanaal NPO Cultura.

Het complete programma van de Uitmarkt is begin augustus beschikbaar op uitmarkt.nl. De Uitmarkt is ook online te volgen via #Uitmarkt op Facebook en Twitter.

 

Foto: Bas Uterwijk

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!