Twente is business as unusualTwente is business as unusual
Back Back Locaties

Twente is business as unusual

09 maart 2018

In de Twentse Regionen liggen vele uitgestrekte natuurgebieden, landgoederen en boerderijen en in de historische steden en dorpen vind je evenveel bijzondere winkels als uitstekende (sterren) restaurants. Wat de streek ook écht uniek en interessant maakt voor het bedrijfsleven is de combinatie en het contrast tussen enerzijds dat prachtige historisch erfgoed en anderzijds de technologische ontwikkelingen in de vooraanstaande HighTech Innovatie Campus en het futurisme in Robotica. Twente blijft zijn ontspannen, gastvrije zelf én innoveert tegelijkertijd.

Een Tukker laat zich de kop niet gek maken

Tijd zat

‘Een tukker laat zich de kop niet gek maken’ aldus Kirsten den Hertog, accountmanager zakelijk toerisme Regio Twente. Onze leisure industrie groeit en het motto daarbij is: ‘De Tijd Hebben’. Wij hébben de tijd en we némen de tijd. Dit principe geldt ook voor onze zakelijke ambities. Er is een groot verschil met bijvoorbeeld de Randstad. In Twente wordt gemakkelijker een praatje gemaakt en zakelijk en privé levens lopen geregeld door elkaar. Wil je in Twente iets organiseren of beleven dan wordt oprechte interesse getoond en worden vele vragen gesteld. Wat wil je graag? Wat zijn je wensen? Wat vind je leuk en welk doel wil je bereiken? Zakendoen in Twente is persoonlijk en tailormade. Er wordt met je meegedacht en gewerkt aan de meest verrassende en niet altijd voor de hand liggende oplossingen.

Onze grootste uitdaging is bewustzijn te creëren met betrekking tot de mogelijkheden van Twente, aldus Kirsten. Werkelijk álles kun je hier doen. Lokale overheden stimuleren de zakelijke ontwikkelingen in deze regio door zo min mogelijk restricties op te leggen en zoveel mogelijk initiatieven waar mogelijk te ondersteunen.

 • Twente is business as unusual
 • Twente is business as unusual
 • Concordia - theaterzaal
  Concordia - theaterzaal
 • Wilminktheater
  Wilminktheater
 • Twente is business as unusual
 • Buitenplaats Erve Hulsbeek
  Buitenplaats Erve Hulsbeek

Paradepaardje: International Event Airport Vliegveld Twenthe

Met trots presenteert Kirsten de nieuwste aanwinst in de regio: International Event Airport Vliegveld Twenthe. De afgelopen drie jaar is heel hard gewerkt en veel tijd, geld en energie gestoken in dit unieke vliegveld. Hangars zijn gedeeltelijk voorzien van de luxe en het comfort van nu en in gebruik voor zakelijke bijeenkomsten als vergaderingen en incentives. Je kunt plaatsnemen in de Luchttoren of tussen de F16’s en buiten is nog eens 50 hectare outdoor beschikbaar voor bootcamps, festivals en beurzen. International Event Airport Vliegveld Twenthe biedt ruimte aan gezelschappen van 5 tot 50.000 personen en geeft bedrijven en event organisaties alle ruimte hun creativiteit uit te dagen en de pionier in henzelf te ontdekken. Je kunt hier ongestoord grensverleggende evenementen organiseren. Deze locatie is goed en filevrij te bereiken per auto maar het meest te gekke is wel dat je er ook kunt landen met je (privé)jet.

Outdoor Challenge Parc:

Wel of niet sportief, stadsmens of diehard- survivaller, weer of geen weer, veel of weinig budget doet er niet toe bij Outdoor Challenge Park. In het groen is het te doen. Jubilea vieren in een heuse nederzetting of Laplandse Tipi en vergaderen op een typisch Twents houten vlot? Alles is mogelijk in dit uitdagende natuurlandschap. Bezig zijn met de elementen en ondertussen nieuwe inzichten vergaren. Ontspannen door fysieke inspanning. Laat je dagelijkse beslommeringen gaan en verleg je grenzen.

Je kunt hier ongestoord grensverleggende evenementen organiseren

Sterrenniveau

Twente biedt je de keuze om meetings en incentives rauw en basic te houden tussen de strobalen van één van de authentieke boerderijen tot stijlvolle diners op luxe locaties en alles daartussenin. Twente heeft verschillende hoog aangeschreven sterrenrestaurants als ’t Lansink, De Bloemenbeek of De Swarte Ruyter. Combinaties met de sfeer van toen en de luxe van nu staan garant voor succesvolle bijeenkomsten en vieringen. Prettige en attente service is uiteraard vanzelfsprekend en de lommerrijke tuinen, terrassen en fraaie uitzichten nodigen uit tot inspiratie en kordate besluitvorming.

Kunst en cultuur

‘Aan cultuur ontbreekt het in onze regio niet,’ vertelt Kirsten. Bijzondere locaties als musea, gebedshuizen en theaters zijn ook in te zetten bij speciale events. Enschede heeft een prachtig Rijksmuseum met unieke kunsthistorische collecties. Daarnaast wisselen elke paar maanden thematische exposities en tentoonstellingen zodat er steeds opnieuw iets te beleven en ontdekken valt.

Uniek is de mogelijkheid de synagoge te gebruiken. Dit gebedsgebouw heeft een prachtige koepel. Uiteraard vereisen dit soort bijzondere locaties enige aanpassingen en dient rekening gehouden te worden met bepaalde regels en gebruiken. In de synagoge dient bijvoorbeeld alles Kosher te zijn.

Interactieve, ontspannen en speelse sessies kunnen worden gehouden in de verschillende, veelal in historische panden gevestigde theaters die Twente rijk is. Theaterhotel Almelo biedt vele mogelijkheden. Wellicht is de knusse, in bonbonnièrestijl vormgegeven theaterzaal van Concordia of minitheater De Grote Willem meer passend voor de gelegenheid.

Veelzijdig Twente

Er is letterlijk voor ieder wat wils te vinden in dit prachtige uitnodigende coulisselandschap. Ondernemers en facilitators denken graag met je mee om je best mogelijke en onvergetelijke event te organiseren. De veelzijdigheid, hartelijkheid en nuchterheid van Twente is even aantrekkelijk als aanstekelijk.

Door > Nathalie Schalke

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!