Back Back Nieuws

Tweedaagse studiereis naar Terschelling voor leden Genootschap voor Eventmanagers

06 maart 2013
Het Genootschap voor Eventmanagers vertrok vrijdag 1 maart 2013 met 45 leden, Preferred Partners (toonaangevende spelers uit de eventbranche die de reis faciliteren) en Preferred Bureaus (kwalitatief hoogstaande eventbureaus) voor een tweedaagse studiereis naar Terschelling. Deze reis werd georganiseerd door de Zeilcompagnie en Evenementenbureau- Terschelling.

Eilandgevoel
Na het ontvangst door Rederij Doeksen in Harlingen, vertrok het gezelschap per snelboot naar het eiland. De stemming zat er op de boot al goed in. Dankzij het smoelenboekje wist men wie er deelnam aan de reis en zo was contact onderling snel gelegd. Aangekomen op Terschelling werd er geluncht in Restaurant de Loods.

Daarna hield Joop Mulder, directeur van het Oerol Festival, een inspirerend verhaal over het ontstaan en de organisatie van dit grote evenement dat jaarlijks 50.000 bezoekers naar het eiland trekt. Aansluitend vertelde Piet Noordenbos, ‘de éminence grise’ van de Terschellingse Evenementen over het reilen en  zeilen van de evenementen op het eiland. Het eilandgevoel stond daarbij centraal. Het middagprogramma werd afgesloten met een miniconcert van de beroemde kroegbaas én zanger Hessel in zijn eigen café de Groene Weide. Na een heerlijk diner in Hotel Schylge vertrok een groot deel van de groep nog het dorp in om onder het genot van een drankje de dag met elkaar 'te evalueren'.

Groene evenementen en uitwaaien
Na een stevig ontbijt werd de groep verwacht in de doopsgezinde kerk voor een tweetal presentaties. Nathan Wiersma van Global Green Events vertelde over hoe deze stichting advies geeft om evenementen ‘groener’ te maken. Aansluitend gaf Marjolein Krul van RAI Amsterdam een presentatie over ‘Corporate Social Responsibility’.

De lunch in het Wrakkenmuseum was bijzonder te noemen. Te midden van allerlei aangespoelde voorwerpen, liet het museum een mooi verhaal zien over het nautisch verleden van Terschelling. Na de lunch vertrok de groep naar West aan Zee voor een sportief programma. Het Blo-karten was erg populair (met name bij personen onder de 75 kg).

Uitgewaaid en wel vertrok de groep daarna terug naar de haven. Met veel indrukken en nieuwe inzichten nam het Genootschap afscheid van Terschelling.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!