Troostwijk veilt inventaris Schouwburg MiddelburgTroostwijk veilt inventaris Schouwburg Middelburg
Back Back Nieuws

Troostwijk veilt inventaris Schouwburg Middelburg

14 augustus 2017

Na een eerdere grote en wat kleinere renovatie, sluit Schouwburg Middelburg nu per 1 september aanstaande zijn deuren voor een zeer grondige verbouwing. De schouwburg wordt zowel van binnen als van buiten gerenoveerd en krijgt een compleet nieuwe, eigentijdse uitstraling. Zeer verdiend voor een gebouw dat ruim 50 jaar op een plek staat waar al 200 jaar een theater staat. De huidige inventaris wordt online geveild door Troostwijk Veilingen. De veiling is gestart op 11 augustus en sluit op 23 augustus aanstaande. De kijkdag vindt plaats op 21 augustus in Middelburg.

Glas gebruikt door Youp van 't Hek

Bart Hill, werkzaam bij Schouwburg Middelburg vertelt: 'De spullen die in de verkoop gaan, zijn onder andere spots waarin de grote namen van Nederland hebben gestaan, zoals André van Duin, Wim Sonneveld en Ko van Dijk. Maar er kan ook geboden worden op servies en glaswerk waar deze mensen gebruik van hebben gemaakt: een glas gebruikt door Youp van 't Hek, een bord waarvan Herman van Veen heeft gegeten of een koffiekopje waaruit Herman Finkers heeft gedronken, noem maar op. Alle items die worden aangeboden, hebben een link met de historie van de Schouwburg. Van grote bruiloften tot gedenkwaardige voorstellingen.'

Tijdens de verbouwing worden voorstellingen geprogrammeerd in onder meer Studio A58 en de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg. Vanaf 1 september 2018 is het publiek weer van harte welkom in de compleet vernieuwde schouwburg op het Molenwater in Middelburg.

Mobiele keuken en podiumapparatuur

Naast professionele podiumverlichting, geluidsapparatuur en mengpanelen, kan geboden worden op meubilair en een complete (mobiele) keuken. Veel zaken zullen in de toekomst worden uitbesteed, waardoor de schouwburg zelf minder van deze apparatuur en attributen nodig heeft. 'Er is in de regel maar weinig aanbod van professionele podiumapparatuur van deze klasse. Het biedt verenigingen en kleine theatergezelschappen daarom de unieke kans een eigen podium te faciliteren. Ook de horeca-apparatuur biedt interessante mogelijkheden. Alles is mobiel ingericht en komt bij een evenement dus zeker goed van pas', zegt veilingmeester Andrej Pieterson.

De veiling

De online veiling is 11 augustus gestart en sluit op 23 augustus 2017. De bezichtiging van de veilingitems vindt plaats op 21 augustus van 10:00 – 16:00 uur.
Locatie: Podium 1-35 / 4337 WV Middelburg
De specifieke veiling en alle daarbij behorende details zijn via deze link te bekijken.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!