Topgolfers KLM Open bootsen Nachtwacht naTopgolfers KLM Open bootsen Nachtwacht na
Back Back Nieuws

Topgolfers KLM Open bootsen Nachtwacht na

11 september 2019

Ter gelegenheid van het 100ste KLM Open verzamelden de grootmeesters in golf zich op maandagavond 9 september in het Rijksmuseum bij Rembrandt van Rijn’s Nachtwacht voor een historische avond. Twaalf topgolfers en oud-winnaars van het Dutch Open creëerden een nieuwe Nachtwacht om vervolgens met zestien golfsterren onder het meesterstuk zelf te dineren. Het diner werd door titelsponsor KLM, partner ING Private Banking en de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie aangeboden aan de oud-winnaars.

Sergio Garcia: ‘Het was een zeer bijzondere avond. Niet alleen werd mijn idool en grote voorbeeld Seve Ballesteros geëerd, ook mocht ik mij begeven onder veel andere oud-winnaars van een van de oudste professionele golftoernooien ter wereld. Ik hoop dat ik deze week in de voetsporen van Seve en de andere illustere Spaanse oud-winnaars van het KLM Open mag treden.’ Het Dutch Open was het eerste toernooi dat Seve Ballesteros, een van de meest succesvolle Europese golfers ooit, won in 1976.

De oudst aanwezige winnaar was de Engelsman Peter Townsend (72), die in 1967 het toernooi op zijn naam schreef. De jongste winnaar ooit, de Engelsman Paul Way (toen 19 jaar) en de winnaar die de laagste score ooit (60) wist te maken, Tobias Dier, waren ook present. Verder was het een feest der herkenning met onder anderen Thomas Pieters, Martin Kaymer en titelverdediger Ashun Wu. Nederland werd vertegenwoordigd door kampioenen Maarten Lafeber en Joost Luiten.

Seve Ballesteros Scholarship

Speciale gast was Javier Ballesteros, zoon van Seve, die de eerste Seve Scholarship in ontvangst nam. Deze nieuwe prijs, een initiatief van de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie en TIG, gaat naar een jonge talentvolle belofte die zijn debuut op het KLM Open maakt. De winnaar van de prijs, die voortaan jaarlijks wordt uitgereikt, krijgt een wildcard voor het KLM Open en de kans om onder de vleugels van een van de grote spelers van het toernooi ervaring op te doen op het hoogste niveau. Dit jaar is dat de Zuid-Afrikaan Wilco Niebauer.

Daan Slooter: 'Het KLM Open is altijd een springplank geweest voor wat later grote kampioenen zijn gebleken. Wij willen dit onderstrepen met de Seve Scholarship, waarmee we de zo belangrijke ervaring kunnen meegeven aan een talentvolle golfer. Seve won ooit zijn eerste toernooi als prof in ons Open en een beter eerbetoon is niet denkbaar.'

Geschiedenis van het KLM Open

Het Dutch Open werd voor het eerst gehouden in 1912 op de Haagsche Golf & Country Club. De beker is sindsdien 99 keer uitgereikt aan spraakmakende golfers zoals Seve Ballesteros, Bernhard Langer, Colin Montgomerie, José Maria Olazábal, Lee Westwood, Payne Stewart, Paul Casey, Martin Kaymer, Thomas Pieters en natuurlijk de Nederlanders Maarten Lafeber en Joost Luiten.

Zeven Nederlanders wonnen ooit het toernooi. Naast Luiten en Lafeber zijn dat: Gerard Martinus del Court van Krimpen, Jacob Oosterveer, Florent Gevers, Dirk Oosterveer en Joop Ruhl. Het KLM Dutch Open is niet alleen één van de oudste toernooien van de European Tour,
het is ook het oudste internationale sporttoernooi van Nederland.

Over het KLM Open en de 100ste editie in 2019

De 100ste editie van het KLM Open wordt van 12 tot en met 15 september 2019 gespeeld op golfbaan The International in Amsterdam. Het KLM Open wordt georganiseerd door TIG Sports en ondersteund door titelsponsor KLM en partner ING Private Banking.

 

Op de foto: v.l.n.r. Paul Way, Sergio Garcia, Rebekha Wu, Gonzalo Castaño, Martin Kaymer, David Lynn, Maarten Lafeber, Joost Luiten, Peter Townsend, Tobias Dier, Ashun Wu, Javier Ballesteros - Fotograaf: Tiva Pam.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!