Back Back Nieuws

Top 10 zakenreisbestemmingen: Parijs haalt Londen in

24 februari 2011
BCD Travel, marktleider in zakenreismanagement, presenteert de Benelux top 10 van zakenreisbestemmingen voor 2010. Op de eerste plaats staat Parijs, dat opnieuw de leiding overneemt van Londen. Opvallend is het grote aandeel treinreizigers voor deze beide bestemmingen. München, Frankfurt en Zürich maken de Europese top 5 compleet. Voor de bestemmingen buiten Europa blijft New York op nummer 1 staan, gevolgd door Singapore en Dubai.

Parijs opnieuw voor Londen
BCD Travel heeft voor deze rangschikking rekening gehouden met het totaal aantal reserveringen (lucht- en spoorverkeer) gemaakt in België, Nederland en Luxemburg in 2010. Parijs en Londen zijn met grote voorsprong de meest bezochte bestemmingen door de zakenreizigers uit de Benelux. In tegenstelling tot in 2009, was in 2010 Parijs opnieuw populairder dan Londen. De top 10 van Europese zakelijke bestemmingen ziet er als volgt uit: Parijs, Londen, München, Frankfurt, Zürich, Madrid, Geneve, Wenen, Kopenhagen en Rome.
Gemakkelijk per trein te bereiken
“De twee topbestemmingen zijn uiteraard geen verrassing“, zegt Peter Buis, senior vice-president van BCD Travel Southwest Europe. “Parijs en Londen zijn van oudsher zakencentra waarmee zakenmensen uit België, Nederland en Luxemburg zeer nauwe contacten hebben. Het feit dat beide steden ook erg snel en makkelijk per trein te bereiken zijn, maakt het onze zakenreizigers mogelijk om hun commerciële partners vaker persoonlijk te ontmoeten.“

Genève stormt Top 10 binnen
Naast Parijs en Londen zijn de Duitse bestemmingen Frankfurt en München en het Zwitserse Zürich ook vaste waarden in de top 10. Opvallend is dat dit jaar ook die andere Zwitserse bestemming, Genève, de top 10 binnenkomt. Milaan en Barcelona zijn weer uit de Top 10 verdwenen.

Top 10
1. Parijs

2. Londen

3. München

4. Frankfurt

5. Zürich

6. Madrid

7. Genève

8. Wenen

9. Kopenhagen

10. Rome

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!