Tips: zo word je een impactvol bedrijfTips: zo word je een impactvol bedrijf
Back Back Nieuws

Tips: zo word je een impactvol bedrijf

07 december 2020

Als bedrijf bijdragen aan de maatschappij en een duurzame wereld? Jacqueline van Dijk van Impact Bakkerij geeft tips voor bedrijven die met hun vergaderingen impact willen hebben op de gemeenschap. Door een vergadering betekenisvol te maken, help je volgens freelancer Jacqueline niet alleen anderen, maar ook je team en het hele bedrijf. Een goede stap hierin, vertelt Jacqueline, is sociaal inkopen doen.

Vergaderen op een locatie met impact

De eerste tip is om te vergaderen op een sociaal maatschappelijke locatie. Een voorbeeld hiervan is ‘A Beautiful Mess’ in Amsterdam, Arnhem en Utrecht. Refugee Company biedt mensen met een vluchtelingen achtergrond een vertrouwde plek met als doel financiële en sociale zelfstandigheid. Door hier te vergaderen en/ of te dineren geef je deze mensen de kans om te integreren en een toekomst op te bouwen. Wanneer er in deze tijd geen mogelijkheid is tot vergaderen op locatie, kun je als bedrijf deze organisaties ook bellen om van betekenis te zijn. Koop bijvoorbeeld een voucher om later een keer te vergaderen op deze locatie of bied hen een dienst aan in de vorm van een training.

Lunchen met impact

De lunch is een herhaaldelijk moment dat je makkelijk betekenisvoller maakt. De tip van Jacqueline: lunch één keer per week met je team in een restaurant dat iets betekent voor de maatschappij. The Colour Kitchen helpt bijvoorbeeld meer kansen te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt door ze op te leiden tot volwaardig horecapersoneelslid. Door deze mensen aandacht te geven, wordt een betaalde baan of vervolgopleiding bereikt. Voor een corona-proof manier kun je voor een online teamvergadering als bedrijf lunchpakketten laten bezorgen bij medewerkers. Lunch allemaal van een sociaal maatschappelijke cateraar of restaurant om ze te steunen.

Pauzeren met impact

De tip van Jacqueline: pauzeer met impact. In plaats van je boterham op te eten achter de laptop, kun je volgens Jacqueline beter naar een verzorgingstehuis om een wandeling te maken met ouderen. Stichting Met je Hart vermindert eenzaamheid onder ouderen door ze onder de mensen te brengen. Voor een corona-proof versie kun je deze ouderen ook bellen om even te praten. Er is ook een mogelijkheid tot het bestellen van een Social Impact ticket voor de Social Impact Theatertour. Bij deze theatertour krijgen ouderen een speciaal diner, dat verdeeld wordt over verzorgingstehuizen in het gehele land. In de gemeenschappelijke ruimte eten deze ouderen het diner op en kijken ze samen de theatershow. Een deel van de ticketprijs gaat naar getroffen horecabedrijven.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!