TIPPR lanceert Horeca Trendrapport 2023 'wie het kleine niet eert' TIPPR lanceert Horeca Trendrapport 2023 'wie het kleine niet eert'
Back Back Nieuws

TIPPR lanceert Horeca Trendrapport 2023 'wie het kleine niet eert'

09 maart 2023

Afgelopen week kondigt TIPPR de lancering aan van het Horeca Trendrapport 2023 met als thema, 'wie het kleine niet eert'. Het Trendrapport benadrukt de noodzaak om op de kleintjes te letten en efficiënter te werken om een gezonde horeca business case te behouden. Het rapport is gebaseerd op gebruikersdata vanuit de horeca en identificeert dé vijf belangrijke trends waar we allemaal mee te maken gaan krijgen in 2023. Het personeelstekort en de gezondere levensstijl van consumenten gaat de horeca in Nederland verder veranderen. 

De vijf trends

  1. Gezond dranken: 'goede' botanische dranken die een buzz geven steeds populairder worden, vooral onder Millennials en Gen-Z'ers.
  2. AI-Medewerkers: helpt horeca-ondernemers kosten te besparen en hun teams te ontlasten.
  3. Medewerkers worden Sneeuwvlokjes: richt zich op het creëren van een betere werkomgeving voor jonge medewerkers.
  4. De Korte Keten en De Botanische Keuken: belichten de eiwittransitie en kortere distributie lijnen.
  5. No Money to Waste: richt zich op het voorkomen van verspilling en het slimmer inkopen van goederen om de horeca betaalbaar te houden.
     

Met deze vijf trends speelt de horeca in op de wensen van consumenten en draagt bij aan de efficiëntie van de horeca. Dit is vooral relevant in deze economisch uitdagende tijden, waarin het rendement van de horeca onder druk staat door het personeelstekort en de prijsverhogingen van leveranciers. 

Kunst stimuleert ontwikkeling horeca

Als onderdeel van het Trendrapport 2023 zet TIPPR ook een kunstenaar centraal, Streertart Frankey omdat kunst een belangrijke rol speelt bij het stimuleren van creativiteit en het bevorderen van de ontwikkeling van de horeca.

Vind het online trendrapport inclusief TIPS hier.  

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!