Time for Supper! Time for Supper!
Back Back Opdrachtgever aan het woord

Time for Supper!

18 april 2023

Met een zachte bries in de haren en warme zonnestralen op de rug, is er nog vrij weinig nodig om een event te laten slagen. Maar we leven in Nederland waar de ideale bries-zoncombinatie niet altijd gegarandeerd is. Dan is het fijn dat een varende locatie als de Supper Cruise nog veel meer biedt. De naam verklapt al dat eten tot de mogelijkheden behoort, maar daarnaast kun je ook tot in de nachtelijke uurtjes dansen. Welmoed van Ramshorst van Leeum Events neemt ons mee in haar ervaringen met de varende eventlocatie. 

Zesmaal scheepsrecht

Welmoed: ‘Het evenement met de Supper Cruise heeft een nogal bewogen totstandkoming gehad, want in eerste instantie zou het een kerstevenement worden in 2021. Maar door almaar wisselende beperkende maatregelen rondom Covid is het steeds verplaatst en heeft het misschien wel vijf verschillende gedaantes aangenomen - die ook één voor één allemaal weer van tafel zijn geveegd door de corona pandemie. 

De ene keer was er een maximum van vijftig man, dan mocht er weer alleen worden gezeten en de keer daarna was er een avondklok of kon er helemaal niks. Het is dan wel superfijn om te ervaren hoe flexibel en meegaand het team achter de Supper Cruise is. Frank de Meere, Sales en Event Manager bij de Supper, heeft vanaf het begin steeds weer met me meegedacht in al die verschillende processen en dat schept heel veel vertrouwen. Zijn behulpzaamheid gaf me echt het gevoel dat hij wist waar hij ‘t over had en het team heeft uiteindelijk goed geleverd. Zowel tijdens het hele proces als het evenement zelf.’   

Flexibel vaarwater 

‘Wat me vooral heel erg aantrok tot deze locatie is de unieke combinatie van eten, dansen en varen zonder extra logistieke rompslomp eromheen, maar allemaal op één plek. Dat is echt ideaal! We wilden het evenement buiten houden, maar de optie om het bij slecht weer naar binnen te kunnen verplaatsen was een fijne om te hebben. Die dag was echt zo geslaagd! Met de zon op de achtergrond varen door Amsterdam met 29 graden – dan wordt verdere aankleding bijna onnodig. Daarna is het feest nog tot in de late uurtjes doorgegaan in de 2e zaal - de club - beneden. De mate van flexibiliteit daar is sowieso heel fijn; je kan er terecht met een kleine groep, maar een grotere groep kun je ook nog prettig verdelen over de drie decks. Je moet alleen wel rekening houden met de strakke tijden. Vanwege het varen moet iedereen op tijd aanwezig zijn en kan je niet eerder van boord. Dat geeft een evenement ook wel weer iets speciaals, want alle gasten maken alles echt van begin tot eind mee’, vertelt Welmoed.  

Eat, sail, dance, repeat

De Supper Cruise biedt een gave setting voor je evenement. Welmoed: ‘De boot is van buiten industrieel, maar binnen heel sfeervol en veelzijdig. Ook omdat die afwisseling tussen restaurant, club en buitendeck mogelijk is en elke verdieping weer een beetje anders is. Het is daarom geschikt voor alle gelegenheden en je kan met aankleding veel kanten op. Ik dacht in het begin ook dat de keuken aan boord allerlei beperkingen zou opleveren, voor de kwaliteit van het eten bijvoorbeeld, maar dat was niet het geval. Het eten was heel goed! Dat zegt ook veel over de het level van ervaring. Als ik de Supper Cruise zou moeten samenvatten ter aanbeveling zou ik zeggen: een veelzijdige, varende blackbox waar je heel veel kanten mee op kan.’

 

Tekst: Bianca Hidajat

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!