Back Back Nieuws

Tien topchefs eren Cas Spijkers tijdens benefietgala

03 februari 2016
In de Nijmeegse Vereeniging konden 1 februari ruim honderdvijftig gasten de culinaire nalatenschap proeven van meester-kok Cas Spijkers. Tien topkoks van meerdere generaties kookten samen met de toptalenten van de Cas Spijkers Academie een diner met gerechten gebaseerd op de filosofie van hun grote voorbeeld. Cees Helder, Paul Fagel, Edwin Kats, Marc Vaessen, Marc Smeets, Menno Post, Johan van Groeninge, Nils Hendrikse en Erik de Mönnink gaven allen uitleg aan het publiek over het gerecht en hun speciale band met Spijkers.

Voorbeeldfunctie
De avond werd gehost door TV-kok Rudolph van Veen, voorheen patissier bij de Swaen: ‘Niet alleen het koken heeft Cas ons bijgebracht maar ook manieren. Hij kon er niet tegen als iemand met z'n handen in z'n zakken rondliep. Als een collega voorbij liep zonder te groeten, dan werd hij teruggeroepen door Cas. Hij leerde ons dat de gasten van ons een voorbeeldfunctie verwachten, dat zal ik nooit vergeten’. Het benefiet diner was georganiseerd op initiatief van Leonie van Mierlo van de Cas Spijkers Academie. Van Mierlo werkte hiervoor vele jaren met Spijkers samen en was de betrouwbare steunpilaar van Spijkers zijn culinaire projecten en nu van de Academie.

Loterij
Gedurende de avond vond er een loterij plaats van diverse bijdragen van hotelketens en keukenmerken. De lootjes werden getrokken door de kleinzoon van Cas Spijkers. De loterij bracht meer dan € 4.000,- op voor het Nationaal Fonds tegen Kanker.

Foto: Saskia de Wal - etenfotografie.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!