Theater Walhalla geliefd in havenstadTheater Walhalla geliefd in havenstad
Back Back Nieuws

Theater Walhalla geliefd in havenstad

01 februari 2018

Theater Walhalla heeft wederom een uitstekend jaar achter de rug. Walhalla mocht in 2017 maar liefst 29.835 bezoekers verwelkomen: een record! In totaal brachten ze 287 voorstellingen op de planken, met een bezettingsgraad van bijna 90%.

Een grote hit in 2017 was buurtsoap Café de Kapenees, een samenwerking met het Rotterdams Wijktheater. De vijf voorstellingen, als serie maar ook los te bezoeken, waren nagenoeg allemaal uitverkocht en trokken veel bezoekers naar Kantine Walhalla. Daaronder veel wijkbewoners en Rotterdammers, voor wie het bezoek aan een theater niet vanzelfsprekend is. Café de Kapenees speelde bovendien nog op andere locaties in de stad, zoals Theater Islemunda in IJsselmonde.

Walhalla festivals

Ook de Walhalla festivals waren opnieuw razend populair. Absolute uitschieter was een dik uitverkochte Nacht van De Kaap, maar ook De Ronde van Katendrecht, Kid Dynamite Jazz Festival en het Welkom Thuis Straattheater Festival trokken nog meer publiek dan voorgaande jaren.

Werkplaats Walhalla

Een ander hoogtepunt van Theater Walhalla in 2017 was de realisatie van Werkplaats Walhalla, een productiehuis voor talentontwikkeling in de oude gymzaal van de Tolhuisstraat op Katendrecht. Na de ingebruikname per 1 januari 2018 zorgde Ali B. direct voor een uitverkochte zaal met zijn drie leesvoorstellingen van Koorts. Momenteel vinden de repetities plaats van de allereerste Werkplaats Walhalla productie: The Kid Dynamite Story. Deze muziektheatervoorstelling voor kinderen in de leeftijd 8 t/m 12 jaar gaat 6 april in première en wordt als school- en familievoorstelling gespeeld t/m 4 mei 2018.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!