Terugblik: Zwarte Cross 2019Terugblik: Zwarte Cross 2019
Back Back Nieuws

Terugblik: Zwarte Cross 2019

23 juli 2019

Om 12.00 uur gistermiddag werden de poortjes van het Zwarte Cross campingterrein gesloten en keerden de laatste campingbezoekers huiswaarts. De uitstroom is zonder problemen verlopen. Terugkijkend op het weekend, kan deze 23ste editie worden samengevat als zeer indrukwekkend.

Overlijden bezoeker op de Zwarte Cross

Vrijdag is de organisatie enorm geschrokken van het feit dat één van de bezoekers is overleden. In overleg met de nabestaanden is besloten op gepaste wijze stil te staan bij deze verschrikkelijke gebeurtenis. Op zondagochtend reden de vrienden van de overleden bezoeker een rouwronde over de crossbaan en tijdens het optreden van de Motorband, later in de middag, volgde er een moment van stilte.

Uitverkochte editie met uiteenlopend programma

Op donderdag won Michael van Gerwen het Open Achterhoeks Kampioenschap Darts. In de Megatent stond hij tegenover Raymond van Barneveld en 14.000 zingende bezoekers waren getuige van deze epische gebeurtenis. Organisator Hendrik Jan Lovink: 'Ik heb de mensen in de Megatent nog nooit zo hard horen schreeuwen. Gewoon niet normaal.' Hoogtepunt van het tienjarige bestaan van de Reggaeweide waren The Wailers op zaterdag. Onstuimige voorspellingen eindigden in slechts een regenbui waarna de zon letterlijk en figuurlijk doorbrak tijdens de show boordevol reggaeklassiekers. Nieuw dit jaar was het mindervalidenhotel 'MIVA Las Vegas' waar, zo bleek op zondag, 32 gasten met veel plezier gebruik hebben gemaakt van de slaapplekken en hospitality units inclusief bedden, tilliften, aangepast sanitair en verzorging.

De Zwarte Cross was met 220.000 bezoekers compleet uitverkocht.
Bekijk hier de dagvideo's van deze editie.
Bekijk hier de foto's van deze editie.

Data 2020

De data voor de 24ste editie, de start van de voorverkoop en inschrijving zijn ook al bekend. Volgend jaar zal de Zwarte Cross plaatsvinden op 16-17-18-19 juli 2020. De inschrijvingen voor deelname aan de Zwarte Cross starten op 2 november 2019, vanaf 16 november kunnen leden van de Zwarte Cross fanclub ‘Harder!’ kaarten bestellen en een week later, op 23 november, start de voorverkoop voor de rest van de wereld.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!