Terschelling toneel voor intiem festivalTerschelling toneel voor intiem festival
Back Back Nieuws

Terschelling toneel voor intiem festival

20 februari 2019

Te midden van bos en duin en naast een meertje op Terschelling vindt deze zomer 'eilân', een nieuw muziekfestival van Mojo en Chasing the Hihat plaats. Liefhebbers van elektronica en alternatieve pop worden na een boottocht naar de wadden ontvangen op een kleinschalig festival met grootse ambitie. Midden in de natuur treden artiesten als Maribou State, MCDE dj set, Jungle by Night en Apparat van 12 tot en met 15 september op in intieme setting. De kaartverkoop van eilân is reeds gestart.

Het eilandgevoel staat centraal op het bewust kleinschalig opgezette eilân, dat een strak gecureerd en smaakvol muziekprogramma op een idyllische plek op Terschelling neerzet. Tijdens het festival kunnen de bezoekers verspreid over vier festivaldagen genieten van goede muziek, creatieve programmering, een prachtige omgeving en elkaar.

Bijzonder programma

Het festival telt drie podia waar artiesten worden geprogrammeerd die zich op het snijpunt tussen meerdere genres bevinden. Het Britse duo Maribou State komt voor de gelegenheid met een meerkoppige band opdraven, iets wat men van de Nederlandse afrobeat en funk-band Jungle by Night ook wel gewend is. Liefhebbers van meeslepende indie electronica kunnen terecht bij de live show van Apparat, die na het enorme succes van zijn collaboratieproject Moderat weer solo aan de weg timmert. Smaakmaker MCDE dj set zorgt samen met onder andere gerenommeerde Rush Hour labelbaas Antal voor een spannend DJ-programma. De Britse DJ, acid jazz-muzikant en beeldend kunstenaar Mr. Scruff geeft het programma meer kleur, net als de techno van Colin Benders met zijn modular synths.

Verder op het voorlopige programma: Weval Duo, Portico Quartet, DJ Dustin, Map.ache, David Vunk & Tom Trago, The Mauskovic Dance Band, Cubicolor live, Olaf Boswijk, Luwten, Young Marco, Titia, Karel, Otzeki, Inner River, Some Chemistry, upsammy, RadioRadio en Bakkie Bakkie. Meer namen worden later aangekondigd.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!