Tentoonstelling Abstractalizm in art’otel AmsterdamTentoonstelling Abstractalizm in art’otel Amsterdam
Back Back Nieuws

Tentoonstelling Abstractalizm in art’otel Amsterdam

01 december 2022

Abstractalizm, de nieuwste tentoonstelling in de art'otel Gallery, brengt abstracte kunst samen met een vleugje urban culture. Het zijn zeven kunstenaars die dit thema tot leven brengen. Dit keer een mix van internationale namen samen met een aantal prominente Nederlandse kunstenaars.  Deze kleinere line-up geeft elke kunstenaar de kans om nog meer te laten zien dan ooit tevoren. Denk aan felle kleuren, abstracte patronen en een indrukwekkend lijnenspel, die leven en energie brengen tijdens de donkere winterdagen.

De kunstenaars

De van origine Canadese Michelle Hoogveld is een internationaal bekend kunstenares, gekend om haar hedendaags werk. Haar levendige schilderingen worden altijd gekenmerkt om abstracte kleurrijke vlakken. 

Mr June begon ooit als Bboy-breakdancer en kwam zo in aanraking met graffiti in 1985. Met een opleiding Graphic Design aan de HKU, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, achter zich, vertonen zijn werken de laatste zeven jaar een meer abstract karakter. 

Hyland Mather staat bekend om zijn gebruik van 'lost objects'. Zijn, vaak kolossale, creaties zijn gemaakt van afgedankte voorwerpen. Hyland verzamelt, zet deze weer in elkaar en gebruikt deze om hun doel terug te vinden. 

De in Rotterdam wonende Hongaarse Annamaria Pisak, onder het alias NNAMARI, is afgestudeerd fotograaf en tevens autodidact.  Waar zij vroeger klein straatkunst maakte, zoals stickers en paste-ups, maakt ze nu grote, veelal, geometrische muurschilderingen. Altijd in zwart-wit. 

Visual Rugs, ofwel Anna Gawa, is een vrouwelijke kunstenaar die een paar jaar geleden naar Amsterdam is verhuisd. Wellicht ken je haar van haar fotografie, maar sinds kort heeft ze ook haar liefde voor borduren herpakt en tuft ze prachtig abstracte tapijten. 

In Richard Lamain zijn minimalistische werk zijn de strakke lijnen en vlakken, met hooguit een paar kleuren, perfect op elkaar afgestemd. Zijn inspiratie komt voort uit geometrie, architectuur en ‘urbex’: oude verlaten gebouwen. 

Als academisch beeldend kunstenaar heeft Chinny Bond zijn ervaring in street art weten te combineren met als uitkomst grootschalige muurschilderingen als onderdeel van het kunstteam The London Police. De afgelopen jaren focust Chinny zijn werk op de productie en studie van abstracte beelden die verband houden met wiskundige begrippen en natuurwetenschap.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!