ten Kate flowers & decorations decoreert TEFAF NY Fallten Kate flowers & decorations decoreert TEFAF NY Fall
Back Back Nieuws

ten Kate flowers & decorations decoreert TEFAF NY Fall

08 november 2018

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, strijkt TEFAF NY Fall 2018 neer in The Armory in New York. Is tijdens TEFAF Maastricht ruimte voor alle soorten kunst, tijdens TEFAF NY Fall worden vooral oude meesters aan het publiek getoond. Daarbij ontbreekt de florale kunst van ten Kate flowers & decorations zeker niet. Zij zijn al vanaf het begin trouwe partner van het evenement aan de andere kant van de grote oceaan.

De voorbereidingen starten rond de zomer. In nauwe samenwerking met architect Tom Postma design wisselen ontwerpen, tekeningen en proefopstellingen in snel tempo elkaar af. Totdat bij ieder betrokken partij het 'wauw effect' is bereikt. De deadline wordt nauwlettend in de gaten gehouden, omdat de niet levende materialen over zee vervoerd worden. Naast de tijd van shipping is er ook voldoende tijd nodig voor inklaren, controle van de douane en andere administratieve handelingen. De bloemen worden op de veiling door Tom en zijn team zelf schoongemaakt en klaar gemaakt voor transport met het vliegtuig.

Florale kunst

Sierden dit voorjaar nog hoge vazen met voorjaarsbloemen nog de gangpaden, dit najaar is er gekozen voor gemengde paars/blauwe seizoensbloemen. Voor in het restaurant verwerkte de Deventer bloemist ruim 800 stelen tropische bloemen. Met als klap op de voorpijl de florale kunst in de trappengangen en pleinen. Heuse bloementorens tot op een hoogte van 8,5 meter van 500 paarse Vanda planten aan draden steelden daar de show. Om ervoor te zorgen dat de bloemen elke dag in dienst van de kunst blijven staan, wordt de decoratie dagelijks bijgehouden en waar nodig ververst.

Het is een kwestie van goed plannen en vertrouwen om een goede medewerking van de Amerikanen om de perfecte decoratie te realiseren. Elke keer toch weer een uitdaging, maar ook deze keer is het ten Kate team erin geslaagd om voor een verassing te zorgen. 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!