Ten Kate brengt lente naar TEFAFTen Kate brengt lente naar TEFAF
Back Back Nieuws

Ten Kate brengt lente naar TEFAF

13 maart 2018

Tijdens de 31ste editie van de grootste kunstbeurs ter wereld, de TEFAF, kunnen bezoekers in MECC Maastricht weer genieten van de (florale) kunst. Ten Kate flowers & decorations is al vanaf het begin trouwe partner van het evenement. Volgens directeur Tom Hutten is de groen- en bloemdecoratie een waar 'kunstpronkstuk'. De TEFAF is nog te bezoeken t/m 18 maart a.s.

Van bloemenzee tot wolkenpartij

De voorbereidingen voor iedere beurs starten vrijwel direct na de laatste editie. In nauwe samenwerking met architect Tom Postma design wisselen ontwerpen, tekeningen en proefopstellingen in snel tempo elkaar af. Totdat bij ieder betrokken partij het 'wauw effect' is bereikt. Sierden vorig jaar hoge vazen met voorjaarsbloemen nog de gangpaden, dit jaar is er gekozen voor zuilen gecreëerd door middel van draden die vanuit het plafond naar de grond gespannen zijn. Aan deze draden reageerbuisjes met daarin pastelkleurige bloemen. Het meest gefotografeerde kunstwerk van de beurs is misschien wel de bloemenzee in de entreehal. Dit jaar een bijzonder ontworpen partij wolken opgemaakt met glazen reageerbuisjes aan draden gevuld met pastelkleurige seizoensbloemen. Om de decoratie een extra dimensie mee te geven druppelt er water langs de 'bloemenwolken' naar beneden.

Militaristische operatie

Naast de gangen en pleinen zorgt ten Kate ook voor de aankleding van de decoratie van een groot aantal stands. Het is een militaristische operatie om de perfecte decoratie te realiseren en toch lukt het ten Kate team om ieder jaar weer voor een verassing te zorgen. Om ervoor te zorgen dat de bloemen elke dag in dienst van de kunst blijven staan, wordt de decoratie dagelijks bijgehouden en waar nodig ververst.

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.359 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!