Back Back Nieuws

Teamgamen: de nieuwe rage

06 september 2006

Teamgamen is de nieuwste trend in personeelsuitjes. Teambuilding en competitie tegelijk in een digitale wereld die weliswaar niet echt is, maar wel verraderlijk echt lijkt. In Rijswijk is The Gamedepartment van start gegaan, een game-lounge studio die het nu eens niet moet hebben van de netwerkwiskids.

The Gamedepartment is gespecialiseerd in het aanbieden van multiplayer game experiences en gametraining. Binnen levensechte virtuele omgevingen beleven collega's, klanten of vrienden de meest extreme avonturen. Racen door Londen, Batlle op een tropisch eiland. Dit levert steeds onverwachte ontmoetingen op: 'Waanzinnig! Nooit gedacht dat ik zo goed mee kon komen in de virtuele wereld. Hier zijn de rollen compleet omgedraaid...Women rule', aldus Fleur van KPN.

The Gamedepartment helpt de deelnemers op weg met een begintraining en pauzerondes, waarin ook een teamstrategie besproken kan worden. Dhr. Weerdenburg, manager bij Caterpillar legt een direct verband tussen het verbeteren van de verkoopresultaten door een betere samenwerking: 'Ik had veel last van interne competitie. In het belang van het bedrijf, moest er meer in teamverband gewerkt gaan worden. Door in een virtuele wereld te gaan gamen in teamverband, lijkt de koudwatervrees bij mijn salesmensen verdwenen te zijn. Ik hoop dat ik dat gevoel op de werkvloer blijvend vast kan houden!'

Hoewel games vooral in verband worden gebracht met een jong spelerspubliek is gamen eigenlijk voor alle leeftijden. Bas van der Kallen van MCHaaglanden "Knap hoor, we hadden met z’n achtenveertigen een uitje in leeftijden variërend van 18 tot 65 jaar, zoals jullie het doen is het echt leuk voor iedereen!" The Gamedepartment is er dan ook in geslaagd de aarzeling ten aanzien van gamen bij veel mensen weg te nemen onder andere door de studio te voorzien van comfortabele leren stoelen een zeer prettige sfeer aangevuld met begeleidig. Ontspanning tijdens een actieve prestatie.

Social gaming het teambuildingsevenement waar werkelijk iedereen aan mee kan doen. Verkoopleider Stiens van Interflora 'Niks voor mij, racen en schieten. Behalve natuurlijk als ik dat direct tegen klanten en collega's kan doen. Natuurlijk zou ik mijn klanten eigenlijk moeten laten winnen. Maar dit spel haalt het slechtste in mij naar boven, of het beste natuurlijk, dat is maar hoe je het bekijkt...'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!