TDG Eventmarketing verzorgt opening grootste solarpark NederlandTDG Eventmarketing verzorgt opening grootste solarpark Nederland
Back Back Nieuws

TDG Eventmarketing verzorgt opening grootste solarpark Nederland

15 november 2018

Het Duitse ib vogt opende op donderdag 3 november het grootste solarpark in Nederland: Solarpark Scaldia in Zeeland. Op een oppervlakte van 38 hectare zijn 140.000 zonnepanelen geïnstalleerd, die jaarlijks 51.000 MWh opwekken. Hiermee kunnen 14.000 huishoudens van schone energie worden voorzien. TDG Eventmarketing kreeg de opdracht om op locatie de opening te organiseren en alle bijbehorende communicatie te verzorgen.

'De uitdaging was vooral het tijdsbestek waarin wij dit event hebben neergezet. Wij kregen de opdracht slechts drie weken voor het event plaats zou vinden,' aldus Toine Dorpmans. 'We konden direct schakelen en gingen, ondanks de beperkte tijd, proactief om met de wensen van de klant.' En die waren niet bepaald alledaags. De eventlocatie moest namelijk nog gecreëerd worden, tussen de solarpanelen op het park. 'Ook stuurden wij alle communicatie met de landelijke, regionale en lokale pers aan. De opening van dit solarpark was tenslotte groot nieuws.'

Een grote modderpoel

Tijdens de opbouw van de tent en het interieur goot het van de regen en de eventlocatie veranderde in een grote modderpoel. Er werden tachtig gasten verwacht, waaronder de burgemeester van Vlissingen en Borsele en enkele hooggeplaatste ambtenaren. 'We omringden de luxe aluhal met verse graszoden en legden een toegangspad aan.' De gasten werden ontvangen in het nabijgelegen restaurant Landlust. Een shuttlebus bracht hen naar de eventlocatie, waar sprekers uit de branche een inhoudelijke bijdrage leverden aan de middag.

De werkelijke opening gebeurde door het tonen van een drone video van het solarpark op een groot led scherm van 10 x 4 meter. De productie van de drone video en het communicatietraject van uitnodiging, eventwebsite en het regelen van de sprekers lag ook in handen van TDG. Na de opening werd men met de shuttlebus teruggebracht naar Landlust voor een walking diner.

Ondanks de regen werd het een prachtige dag, met de zonnepanelen als 'stralend middelpunt.'

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!