Back Back Nieuws

Tausch wordt versterkt door nieuwe mede-eigenaar van der Vaart

07 december 2010
Standbouw- en interieurbedrijf Tausch in Schijndel gaat de volgende fase van ontwikkeling in met een nieuwe mede-eigenaar, oud-bankier, Maarten van der Vaart. Van der Vaart heeft sinds 1 december 2010 een 50% belang verworven in beide Tausch bedrijven: Expo Design en Expo Production. Samen met Dirk Tausch zal hij het bedrijf voortzetten en verder uitbouwen.

 

Familiebedrijf

Het familiebedrijf Tausch is al meer dan 40 jaar één van de toonaangevende bedrijven in Nederland op het gebied van standbouw, interieur en specials. Om full service te zijn heeft Tausch alle disciplines in eigen huis: projectmanagement, concept/design, productie, beletteren en decoratie, transport, montage/demontage en opslag.

 

Jaarlijks realiseert Tausch met 80 professionals ongeveer 250 nationale en internationale projecten. Onder leiding van Dirk Tausch (36) heeft het bedrijf in de afgelopen twaalf jaar een gezonde groei doorgemaakt. Toch bestond er behoefte aan een compagnon en sparringpartner met wie Tausch het bedrijf naar een volgende fase kan brengen.

 

Groeiende behoefte van ondernemers

In zijn zoektocht naar een geschikte compagnon nam Tausch Marktlink Fusies & Overnames in de arm. Overnamespecialist Tim van der Meer vertelt: ‘Wij zien een groeiende behoefte van ondernemers die op zoek zijn naar een compagnon die wil meebouwen aan de professionalisering en uitbouw van de organisatie. Eenzaamheid aan de top is een nadeel en een valkuil van het ondernemerschap.’

 

Nieuwe uitdaging

Oud-bankier Maarten van der Vaart was met zijn adviseur Friso Kuipers van A&F Partners al enige tijd op zoek naar een geschikt creatief productiebedrijf ter overname en denkt dit met Tausch gevonden te hebben. Van der Vaart is enthousiast over deze nieuwe uitdaging: 'Dirk Tausch en ik vullen elkaar prima aan.Onze samenwerking zal zorgen voor de synergie waarmee Tausch in de komende jaren verder zal groeien in het belang van haar cliënten en haar medewerkers.'

 

Via de holding Brand Creators B.V., waarin beide ondernemers elk 50% belang hebben, is 100% van de aandelen in Expo Design en Expo Production gekocht. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid binnen Tausch.

 

Foto: Dirk Tausch (links) en Maarten van der Vaart

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!