Surfvibes en hospitality komen samen bij TimboektoeSurfvibes en hospitality komen samen bij Timboektoe
Back Back Locaties

Surfvibes en hospitality komen samen bij Timboektoe

15 juli 2021

Strand, zee, surfen én stijlvol bijeenkomen. Aan de fraaie kustlijn van Wijk aan Zee vind je twee unieke strandpaviljoens: Timboektoe en Kamango. Twee paviljoens die de chille, laid back surfvibe weten te combineren met high level service, duurzame catering en sportieve activiteiten. Jonathan Michielen, eigenaar van Timboektoe, sprak ons vol enthousiasme bij over de mogelijkheden en unique selling points van deze locaties waarbij je maar liefst 365 dagen per jaar evenementen kunt organiseren.

Voor elk evenement

Of het nu gaat om een sportieve familiedag of een groots bedrijfsevenement, een ludiek bedrijfsuitje of een besloten vergadering. Bij Timboektoe kun je terecht voor elke gelegenheid. Paviljoen Kamango is bijvoorbeeld exclusief af te huren voor besloten vergaderingen, voorzien van alle benodigde apparatuur.

Jonathan: ‘Wat we vooral heel belangrijk vinden, is dat elke bijeenkomst met evenveel zorg wordt georganiseerd en gefaciliteerd: we rennen net zo hard voor een bijeenkomst van 10 man als voor een groots event van 250 man.’ Vooral nu de locatie bijna een jaar gesloten is geweest, staat het team klaar om aan het beste watersportstrand van Nederland weer bijeenkomsten mogelijk te maken – met de dynamiek van kite- en golfsurfers en het strandleven als decor.‘De aanvragen voor evenementen stromen gelukkig weer binnen. We merken vooral dat evenementen voor kleinere gezelschappen en particulieren weer meer georganiseerd worden, men wil weer echt samenkomen en wil daarin meer uitpakken.’ Zo merkt Jonathan dat budgetten weer wat ruimer zijn geworden en dat er nu vooral luxere keuzes worden gemaakt. ‘We mogen weer vaker luxe koken en het tapbiertje maakt plaats voor feestelijkere cocktails.’

Toegankelijk, correct en duurzaam

Timboektoe onderscheidt zich niet alleen door de geweldige entourage en professionele service én -niet te vergeten- gratis parkeergelegenheid (!), maar ook op het gebied van duurzaamheid. En niet omdat dat nu toevallig een opkomende trend is, duurzaam ondernemen zit diepgeworteld in de kernwaarden van het strandpaviljoen. ‘We doen dit vooral vanuit een eigen beweging, het zit in onze vezels om te ondernemen met zo min mogelijk impact op de natuur. We zijn bijvoorbeeld met het initiatief Plasticvrij Terras gestart en serveren waar mogelijk lokale en biologische producten. Onze BBQ- menu’s bestaan bijvoorbeeld uit duurzaam vlees, biologisch geteelde groente en duurzaam gevangen vis.’ Timboektoe draagt sinds 2017 dan ook het Green Key Keurmerk.

Samen creatieve en sportieve uitdagingen aangaan

Naast culinaire hoogtepunten: van relaxte bbq tot luxe diner of lekker uitwaaien aan het strand kan je een evenement of bijeenkomst bij Timboektoe uitbreiden met een activiteit. Of je nu je personeel wilt uitdagen of juist aan teambuilding wilt doen, samen met Outstanding Events, de Strandfabriek en Ozlines Surf organiseert Timboektoe graag de meest uiteenlopende activiteiten op het strand. Van creatief met zandculpturen en graffiti tot sportief powerkiten, blokarten of outdoor lasergamen. Je kunt je door de eventmanager van Timboektoe laten adviseren, of ga zelf via de website aan de slag om je event samen te stellen.

365 dagen, 7 dagen per week

Als je aan een strandpaviljoen als eventlocatie denkt, denk je al snel aan zomerse temperaturen- met een cocktail in de hand en blote voeten in het zand, genieten van zon en zee. Toch is Timboektoe 365 dagen geopend en biedt deze locatie juist originele mogelijkheden voor winterse evenementen. ‘Vergaderen of een ander evenement organiseren in ons strandpaviljoen is ook geweldig bij herfstige- of winterse omstandigheden, het uitzicht op het strand bij regen- en onweersbuien is waanzinnig’, aldus Jonathan.

Door > Angelique Aalders

Fotografie > Lotte de Graaf

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!