Back Back Nieuws

Studenten en multinationals ontmoeten elkaar in ijskoude Noordzee

12 november 2015
Op dinsdag 1 december worden bij Zandvoort op ijskoude wijze de grenzen van recruitment verlegd. Business Talent Network (BTN) stuurt die dag tweehonderdvijftig topstudenten en vertegenwoordigers van tien multinationals de Noordzee in voor een drie minuten lange duik onder leiding van ‘Iceman’ Wim Hof. Kwamen WO-studenten en het bedrijfsleven voorheen nog met elkaar in contact via sollicitatiebrieven, anno 2015 liggen ze midden in de winter naast elkaar te dobberen in het koude water bij Zandvoort.

Wim Hof
Organisator BTN, het grootste recruitmentplatform van Nederland en België, strikte voor deze Iceman Talent Experience niemand minder dan de legendarische Wim Hof, die ooit bijna twee uur tot aan zijn kin in een bad ijsblokjes verkeerde en zo goed als naakt de Kilimanjaro beklom. Hof schoof onder meer aan bij Oprah Winfrey. Voorafgaand aan deze verfrissende exercitie gaan de deelnemers in het NH Hotel Zandvoort met elkaar om tafel voor diverse aansprekende workshops, casestudies en presentaties.

Waterput in Tanzania
Niet alleen worden met deze nieuwe vorm van recruitment grenzen verlegd, BTN kijkt ook over grenzen héén: de opbrengst van de Iceman Talent Experience komt geheel ten goede aan de plaatsing van een waterput in een Maasai-dorp in Tanzania.

'De Maasai moeten vaak tientallen kilometers lopen om bij een waterput te komen', vertelt Oscar Bieleveld, directeur van organisator BTN. Bieleveld beklom samen met Wim Hof de Kilimanjaro en kwam daar in contact met dit bijzondere volk. 'Met een nieuwe waterput wordt een heel dorp voorzien van schoon drinkwater.'

NH Hotel Zandvoort 
NH Hotel Zandvoort stelt haar locatie kosteloos ter beschikking voor de Iceman Talent Experience. Zowel de workshop van Wim Hof als de break-out sessies van de deelnemende bedrijven worden hier gehouden.

Over BTN
Business Talent Network is het grootste multichannel recruitmentplatform voor hoogopgeleid toptalent in Nederland en België. Via zestien websites met ruim een miljoen gebruikers per jaar biedt BTN talentvolle studenten het belangrijkste platform om direct in contact te komen met meer dan driehonderd multinationals.
 
Meer informatie is te vinden op businesstalentnetwork.nl.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!