Van strandtent tot topevenementenlocatie
Twintig jaar geleden begon Strandzuid als een eenvoudige strandtent met zand tussen de tenen, tijdelijke toiletten en volledig afhankelijk van het weer. In 2017 kreeg Strandzuid zijn vaste behuizing. Inmiddels is Strandzuid uitgegroeid tot een veelzijdige en hoogwaardige evenementenlocatie met zowel binnen- als buitenfaciliteiten. Van intieme borrels met een select gezelschap tot spectaculaire evenementen met 3.000 gasten. Alles is mogelijk. Met de bouw van het vaste pand ontstond Zuidpool, de winterse variant en alleen te boeken voor evenementen.
Zomerse vibes aan het water
Het permanente pand omvat 3 binnenlocaties: Het stijlvolle restaurant, het ruimtelijke Boathouse en het intieme Beachhouse. In de zomer wordt het aanbod uitgebreid met meerdere overdekte buitenlocaties met ieder een eigen terras. En dan is er nog het iconische drijvende waterterras, waar je heerlijk kunt lunchen of dineren op het water. Voor lunch, borrel en diner is de locatie deels toegankelijk voor daggasten, maar voor evenementen kan Strandzuid ook exclusief worden afgehuurd. Dit biedt unieke mogelijkheden voor een festivalachtige invulling met foodcorners en creatieve entertainmentconcepten.
Winterse gezelligheid
In de winter transformeert Strandzuid in het sfeervolle Zuidpool. Het restaurant sluit de deuren voor het reguliere publiek en wordt omgedoopt naar The Winterhouse. The Boathouse en The Beachhouse worden respectievelijk The Mountainhouse en The Skihut. De stretchtenten worden met het pand verbonden, waardoor er een warme en uitnodigende setting ontstaat. Perfect voor magische eindejaarsevenementen. De setting is plug-and-play, dus opdrachtgevers worden geheel ontzorgd.
Culinaire verwennerij
‘Naast onze uitstekende service en expertise, staan we vooral bekend om onze hoogwaardige catering,’ vertelt Sandra enthousiast. ‘Ons à-la-carte-restaurant heeft een eigen keuken en biedt met het terras ruimte aan 200 gasten. Daarnaast kunnen we op maat gemaakte cateringconcepten realiseren die perfect aansluiten bij de wensen van onze klanten. En onze barbecues zijn legendarisch. Het feit dat internationale opdrachtgevers uit Duitsland en de Verenigde Staten keer op keer terugkomen, zegt veel over de kwaliteit die we leveren.’
Nieuwe dimensie voor evenementen
‘Lange tijd misten we een plenaire ruimte, maar daar hebben we nu de perfecte oplossing voor,’ vervolgt Sandra. ‘De Forum Foyer van de RAI, op een steenworp afstand van onze locatie, is een fantastische aanvulling op onze eigen ruimtes. Na een inspirerende plenaire sessie kunnen gasten binnen een minuut het plein oversteken en bij Strandzuid genieten van een borrel, diner of feest. Dit biedt opdrachtgevers een unieke kans om hun evenement naar een hoger niveau te tillen. Wij regelen alles, zodat klanten maar één aanspreekpunt hebben.’
Bootjes, feest en Oranje-gekte!
De samenwerking met de RAI is een logische stap, aangezien het strand 20 jaar geleden werd opgericht op initiatief van toenmalig RAI-CEO Maurits van der Sluis. Ondernemer Michel Pais, al jarenlang een grote naam in de horeca, bracht dit idee tot leven. Sandra werkt inmiddels twee jaar bij Strandzuid en heeft al veel bijzondere evenementen meegemaakt: ‘Een van de eerste dingen die in me opkomt, zijn de uitzinnige publieksfeesten tijdens het EK en WK. Het terrein kleurt dan volledig oranje en de sfeer is ongekend. Er meren zelfs bootjes aan om de wedstrijden op grote schermen te volgen. Echt een geweldig spektakel!’
Groot jubileumfestival op 19 juli
Ter ere van het 20-jarig jubileum pakt Strandzuid groots uit. Op 19 juli wordt een eigen festival georganiseerd. ‘We gaan ons jubileum vieren met een onvergetelijk feest met een waanzinnige line-up’, besluit Sandra enthousiast. ‘De kaartverkoop start eind april, dus mis het niet! Dit belooft een avond vol feest, muziek en onvergetelijke momenten te worden.’