Strandconcert Live on the Beach met Golden Earring Strandconcert Live on the Beach met Golden Earring 
Back Back Nieuws

Strandconcert Live on the Beach met Golden Earring 

01 maart 2018

De band Golden Earring zal deze zomer een concert geven op het strand van Scheveningen, dit werd door Cesar Zuiderwijk vanmorgen bekend gemaakt in de Veronica Ochtendshow met Giel. Het strandconcert vindt plaats op donderdag 6 september. Op het Scheveningse strand kunnen bezoekers van Live on the Beach met de voeten in het zand en uitzicht op zee genieten van Golden Earring.

Niet de eerste keer 

Het is niet de eerste keer dat Golden Earring een concert op het Scheveningse strand geeft, in 1986 gaven ze hier ook een  concert. Ook in 2016 was het Live on the Beach strandconcert een succes, waardoor de bandleden besloten ook dit jaar terug te keren naar deze geliefde plek voor een concert.

Radar Love 

Het is dit jaar 45 jaar geleden dat Golden Earring het nummer ´Radar Love´ uitbracht. Eind augustus 1973 kwam dit nummer binnen in de Nederlandse Top 40 en bereikte op 15 september 1973 de nummer één positie. Het nummer betekende de internationale doorbraak van de band. Radar Love zorgde voor nummer één noteringen in o.a. België, Duitsland en Engeland. In Amerika stond het nummer zelfs 20 weken in de Billboard Hot 100. Nog steeds is ´Radar Love´ een veel gedraaide song. Het werd onlangs zelfs nog de soundtrack van de actiefilm Babydriver. 

Het dak er af spelen

Cesar Zuiderwijk: 'Voor ons blijft het Scheveningse strand een te gekke plek om te spelen. De laatste keer in 2016 ging het dak eraf en het moet wel heel raar lopen als dat nu niet weer gaat gebeuren. '

Het voorprogramma van dit strandconcert wordt verzorgd door de band Friends of the Family.

Neem voor meer informatie een kijkje op de website: Live on the Beach 

 

 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!