Straatfestival en Zwolle Pride: zomerfestival voor iedereenStraatfestival en Zwolle Pride: zomerfestival voor iedereen
Back Back Nieuws

Straatfestival en Zwolle Pride: zomerfestival voor iedereen

10 juli 2024

De zomer in Zwolle wordt dit jaar spectaculair afgesloten met een driedaags zomerfestival, dankzij de samenwerking van het Straatfestival en Zwolle Pride Festival. Van vrijdag 23 augustus tot en met zondag 25 augustus waan jij jezelf in een ongekend, groots en kleurrijk feest van en voor iedereen! Op meer dan vijftien podia verspreid door de binnenstad vind je muziek, dans, kunst en theater. Ook zijn er (kinder)activiteiten, een buitenfilm, proeverijen en een zomeravondmarkt.

Het driedaagse zomerfestival is een krachtenbundeling in organisatie en programmering van Gastvrij Zwolle (Zwolse Evenementen Organisatie en het ZwolleFonds) en Stichting MYpodium. Gastvrij Zwolle is aanjager en organisator van Koningsnacht en -dag, de Asperge Tiendaagse, de Blauwvingerdagen en Rhythm & Blues Night. MYpodium kennen we van het Zwolle Pride Festival.

Zwolse ondernemers en cultuurmakers samen

Cafés, restaurants en culturele organisaties zorgen samen voor gezellige podia en activiteiten in hun straat of op hun plein. Samen met tienduizenden andere bezoekers kun je dansen, sjansen, swingen en zingen, genieten van voorstellingen en een grote zomerse avondmarkt. Maar liefst vijftien podia, groot en klein, worden gevuld met de meest uiteenlopende acts en bands.

Op zaterdagmiddag vindt de kleurrijke Pride Parade door de binnenstad plaats. In deze parade zullen vele wagens een boodschap uitdragen van respect, acceptatie, gelijkheid en inclusiviteit in liefde en leven. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van Willeke Alberti, Just a Little Bit More, met de originele Dolly Dots-leden Esther en Anita, Jody Bernal en een optreden van 2Brothers on the 4th Floor. De komende weken wordt meer bekendgemaakt.

Nieuw elan, groeiend aantal bezoekers

Het straatfestival is toe aan zijn 43e editie, de Zwolle Pride Festival aan haar vierde. Al decennialang trekken bezoekers uit de verre omtrek van Zwolle naar dit feestweekend in de Hanzestad. De verwachting is dat het aantal bezoekers met het vernieuwde festivalconcept alleen nog maar zal groeien. Het hele weekend door zijn er meerdere activiteiten verspreid door de stad, en op zaterdagavond is er rondom het Grote Kerkplein een zomeravondmarkt met streekproducten, vintage kleding en meer. Op zondagmiddag is er markt op het Gasthuisplein. Verder wordt er gezocht naar een plek voor een buitenfilm. De Zwolse restaurants presenteren zich met diverse acties, zodat bezoekers kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes die de stad te bieden heeft.

De organisatie gelooft in een brede samenwerking en bouwt aan een groots, aansprekend evenement, dat de komende jaren zijn uiteindelijke vorm zal krijgen.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!