Back Back Nieuws

Stijgende lijn in horeca zet door

28 augustus 2015
De omzet van de horeca steeg in het eerste kwartaal van 2015 met 3,9 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is het zevende kwartaal op rij met groei. 2015 begint hiermee positief voor de horeca. Ook andere indicatoren wijzen op verder herstel van de horeca. Het ondernemersvertrouwen bleef positief en nam zelfs iets toe, de werkgelegenheid trok verder aan en het aantal faillissementen was lager dan een kwartaal eerder.

Restaurants
In het eerste kwartaal is, net als in het laatste kwartaal van 2014, is de sterkste omzetgroei gemeten bij de restaurants (6,6 procent). Bijna alle branches binnen de horeca boekten dit kwartaal een omzetgroei van meer dan 3 procent. Uitzonderingen hierop waren de snackbars en cafés met omzet stijgingen van 1,3 procent en 0,5 procent.

Aanhoudende omzetgroei hotels 
De omzet van hotels, inclusief pensions en conferentieoorden, was in het eerste kwartaal met 4,8 procent groei opnieuw hoger dan een jaar eerder. Daarmee was dit het zevende kwartaal op rij waarin de omzet in deze branche steeg ten opzichte van een jaar eerder. In het eerste kwartaal van 2014 lag de omzetgroei wel 2,1 procent hoger maar dit lijkt grotendeels toe te schrijven aan het extreem zachte weer in die periode.

Bron: cbs.nl

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!