Back Back Nieuws

Starwood fietst €240.000 bij elkaar

19 juni 2006

Binnen 24 uur van Amsterdam naar Brussel fietsen. Dat was de uitdaging van de Starwood Bicycle Challenge, die plaatsvond op 3 en 4 juni. 57 teams en 286 deelnemers van Starwood-hotels uit Europa, Afrika, het Midden-Oosten én van Unicef stonden aan de start, waar Unicef ambassadeur Sir Roger Moore het startschot heeft gegeven. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor wees- en straatkinderen in Ethiopië. Dat is gelukt.

Alle deelnemers van de Starwood Bicycle Challenge hebben zich laten sponsoren, op deze manier is er maar liefst €240.000 ingezameld. De fietstocht van de Passengers Terminal in Amsterdam naar het Rogierplein in Brussel is 360 km lang en is in estafette-vorm afgelegd. Elk team bestond uit zes personen die elk driemaal twintig kilometer moesten afleggen.


De opbrengst van de Starwood Bicycle Challenge komt ten goede aan een project van Unicef in Ethiopië. In dit land ondersteunt Unicef jongerenclubs bij het opzetten van activiteiten waarmee zij een blijvend inkomen verwerven. Met dit inkomen werken de jongeren aan hun toekomst. Daarnaast bieden ze in hun eigen gemeenschappen financiële hulp aan wezen en andere kwetsbare kinderen. In Ethiopië leven 4,6 miljoen wees- en straatkinderen. De jongerenclubs geven bekendheid aan de situatie van deze kinderen en zamelen geld, kleding en voedsel in.


Starwood en Unicef
Starwood Hotels & Resorts steunt Unicef al meer dan 11 jaar. Met ‘Check Out for Children’, een initiatief waarbij hotelgasten bij het uitchecken een bedrag aan Unicef schenken, is in deze jaren $14 miljoen opgehaald. Unicef gebruikt dit geld om wereldwijd kinderen te vaccineren tegen de zes grootste kinderziektes.

Roeland Vos, President Europa, Afrika en Midden-Oosten van Starwood Hotels & Resorts: “De Starwood Bicylcle Challenge is een belangrijk initiatief voor ons naast onze reguliere ‘Check Out for Children’-actie. Met de fietstocht steunen wij Unicef en helpen zo 6.000 kwetsbare Ethiopische kinderen aan voedsel en kleding. 600 leden van jongerenclubs profiteren van hun inkomen en leren uit de activiteiten die ze opzetten, zoals een zaakje voor reparatie en verhuur van fietsen, een klein winkeltje of een bedrijfje voor houtbewerking. We hebben één hotel in Ethiopië, het Sheraton Addis, met dit project kunnen we iets terugdoen voor de lokale gemeenschap daar.”


De route ging van Amsterdam via Uithoorn, Korteraar, Hazerwoude Dorp, Moerkapelle, Veer Kinderdijk, Dordrecht, Zevenbergen, Roosendaal, Kalmthout, Brasschaat, Antwerpen, Hellegat, Mechelen, Leuven, Overijse, Groenendaalse Dreef naar Brussel.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!