Back Back Nieuws

Startschot voor internationaal evenementjaar Holland Naturally

02 maart 2012
Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) heeft dinsdag 28 februari 2012 in Kasteel Hoevelaken de aftrap gegeven voor het internationale evenementjaar 'Holland Naturally...featuring Floriade 2012'.

 

Natuurlijke kwaliteiten

Voor 'Holland Naturally' is de Floriade volgens het NBTC een uitstekende katalysator. Met deze campagne wil het NBTC de natuurlijke kwaliteiten van Nederland onder de aandacht brengen en daarmee dit jaar 200.000 extra bezoekers naar ons land halen.

 

Groene aspecten

Het NBTC organiseert elk jaar een aansprekend internationaal evenement om met een internationale marketing- en promotiecampagne een golf van free publicity in binnen- en buitenland te genereren. Dit jaar staan de groene aspecten van Nederland in de schijnwerpers en is de Floriade in Venlo het speerpunt.

 

Samenwerking

Voor 'Holland Naturally' werkt het NBTC samen met diverse natuurbeschermingsorganisaties zoals Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, IVN, de Unie van Waterschappen en de nationale parken en landschappen. Deze samenwerking zal ook na het evenementjaar worden voortgezet. De campagne richt zich op de elf markten waarin het NBTC actief is.

 

Nabuurlanden

In de nabuurlanden worden de natuurlijke kwaliteiten van Nederland wat meer benadrukt. Uit onderzoek blijkt namelijk dat Duitsers en Belgen niet weten dat Nederland over mooie en verrassende natuur beschikt. In de verder weg gelegen bestemmingen ligt meer accent op de promotie van de Floriade.

 

Relevante content

De bijbehorende website wordt in drie talen (Nederlands, Duits en Engels) uitgerold en samen met de natuurbeschermingsorganisaties van relevante content voorzien. Deze website moet het complete natuuraanbod in Nederland gaan bundelen. Het is voor het eerst dat de toeristische sector zo intensief en structureel samenwerkt met natuurbeschermingsorganisaties.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!