Back Back Nieuws

Star Clippers herhaalt Baltische route in 2013

24 oktober 2012
De nieuwe routes die zeil-en cruisespecialist Star Clippers in 2012 rond de Oostzee heeft opgezet zijn zeer succesvol gebleken. Dat maakte eigenaar Mikael Krafft van Star Clippers onlangs bekend. De Baltische reizen zijn dusdanig populair dat Star Clippers in 2013 een aantal nieuwe routes op gaat zetten voor deze regio.

Baltische route 2013
 
'Dit officiële eerste Baltische seizoen was een mooie testcase voor ons en een kans om te zien waar de voorkeur van de passagiers naar uitgaat en waar we de focus op moeten leggen voor 2013. We hebben de routes dan ook aangepast aan de wensen van de passagier' aldus Krafft. 'Vooral de zeiltochten van 10 en 11 nachten via Stockholm en St. Petersburg waren snel uitverkocht. De haven van St. Petersburg is het neusje van de zalm en deze stad bezoeken aan boord van een groot en imposant zeilschip als de Star Flyer is helemaal een unicum. Daarop anticiperend hebben we het aantal zeiltochten naar deze bestemming voor 2013 verdubbeld van drie naar zes'.


Korte cruises
Om passagiers een idee te geven hoe het voelt aan boord van de Star Clipper, zijn er ook wat kortere cruises toegevoegd aan het programma. In mei 2013 is er een cruise van 4 nachten van Amsterdam naar Hamburg en in augustus van Hamburg naar Oostende. Er zijn ook mogelijkheden om mee te varen met bekende zeilparades in de Duitse Hanseatic League.


Rostock Sailing Parade
In Hamburg bijvoorbeeld, maar ook tijdens de Travemunde rondreis, waar de Star Flyer deelneemt aan de Rostock Sailing Parade, een geweldige processie waar schepen uit de hele wereld aan deelnemen. 'Star Clippers heeft dezelfde uitstraling als de grote clippers uit de geschiedenis en onze gasten zijn oprecht vereerd dat ze aan een dergelijk evenement deel kunnen nemen', aldus Krafft.

 

Star Flyer
Omdat de Star Flyer veel kleiner is dan de conventionele cruiseschepen is het mogelijk om kleine pittoreske havens aan te doen zoals Karlskrona en Sandhamm in Zweden, havens waar de grotere schepen door hun omvang niet kunnen komen.  'De Zweden zijn niet zomaar zo gek op zeilen' concludeert Krafft. 'De omstandigheden zijn hier fantastisch, met wind waar je van op aan kunt en een geweldig landschap, en bovendien kun je bijna altijd rekenen op zon in de zomer. Hierdoor hebben we naast mensen die graag de beroemde havens willen bezoeken ook veel klandizie van mensen die gewoon heel erg van zeilen houden.' 

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!