Square by Gert Blom wordt dé culinaire hotspot van Amsterdam ZuidSquare by Gert Blom wordt dé culinaire hotspot van Amsterdam Zuid
Back Back Locaties

Square by Gert Blom wordt dé culinaire hotspot van Amsterdam Zuid

20 juli 2020

Hij was meteen verliefd op de plek waarvan hij begin 2019 de sleutels overhandigd kreeg, vertelt Gert Blom. Het Amsterdamse Proeflokaal aan het Stadionplein is niet meer, welkom Square by Gert Blom! Zijn plannen liegen er niet om: Square moet dé borrelplek van Zuid worden, compleet met eten en drinken van hoog niveau en alle ruimte om elkaar te ontmoeten – zowel in het restaurant als in de eventruimtes die het pand rijk is.

Eigen stempel

In plaats van bij de pakken neer te zitten heeft het team van Square de vrijgekomen tijd door Corona aangepakt om écht een eigen stempel op de zaak te drukken. Gert: ‘Tot nu toe voelde de zaak nog niet helemaal eigen. We hebben de tijd dus goed aangegrepen om te kijken wat er veranderd moest worden. Kleine foutjes, een kloppende routing, groot en klein onderhoud, nieuwe spullen, logo, kleding. Daarnaast is nu de koffiehoek weg en we hebben een extra wand geplaatst voor meer privacy. Ook zit alles weer strak in de verf. We hebben de kleuren aangepast zodat er twee zones ontstaan - een donkergroene barzone en een nachtblauwe restaurantzone voor meer sfeer. Eigenlijk heeft deze tijd voor ons dus superpositief uitgepakt: het is een van de weinige keren dat je eens de tijd hebt om er iets compleet anders van te maken!’

Hotspot

Op de vraag waarom gasten naar Square by Gert Blom gaan komen is het antwoord helder: het moet dé culinaire hotspot van Amsterdams Zuid worden. Een plek met een goede lunchkaart, een uitgebreide borrelkaart en een mooie dinerkaart. Gert: ‘Er komt echt een duidelijk verschil tussen lunch en diner. Voor de lunch moeten mensen een goed eitje, een salade of een clubsandwich kunnen krijgen. Op de avondkaart gaan we werken met luxeproducten zoals kaviaar, coquilles, lam en bijvoorbeeld een mooie ceviche. We willen echt high end gaan koken. Robert Kranenborg gaat onze chef Wilco Hagen daarin begeleiden.’

3000m2 ruimte

Met 3000m2 heeft Square by Gert Blom echt alle ruimte. Naast dat er binnen naast het restaurant en de bar ook verschillende andere ruimtes zijn die te gebruiken zijn voor evenementen, borrels of vergaderingen, is er ook een groot terras van 1000m2 en een eigen, ruime parkeergarage. ‘Al die ruimte is een enorm voordeel, alles is daardoor Coronaproof’, zegt Gert. ‘Maar ook al we straks allemaal weer normaal gaan doen dan is die ruimte hartstikke lekker. We hebben geen gekke capriolen uit hoeven te halen. De ruimte ís er simpelweg. Ruime looplijnen, verschillende ruimtes en voor kleinere vergaderingen tot 30 personen kunnen we roomdividers plaatsen. Ook hebben we verschillende toiletgroepen waardoor niemand elkaar in de weg loopt. Uiteraard hebben we steeds de persconferenties afgewacht en voeren we alle voorschriften en de afgesproken triage keurig door. Ik vind het belangrijk dat de gast zich veilig voelt.’

Square Motion

Square Motion is de naam van de evenementenlocatie van Square, waar zakelijke evenementen tot maar liefst 1200 personen mogelijk zijn zodra het weer mag. Ook kunnen zakelijke partijen een ruimte per uur reserveren of kan het team van Square een High Wine onder de overkapping op het terras organiseren. Gert: ‘Onze grootste zaal is 250m2, dus ook hier hebben we aan ruimte geen gebrek. Culinair houden we hier natuurlijk hetzelfde niveau aan als beneden. Krijgen de gasten daar kaviaar? Dan moet dat boven ook mogelijk zijn. Gasten kunnen bijvoorbeeld de hele bovenverdieping afhuren. Ik zie verschillende foodstations voor me met muziek erbij. Op de planning voor oktober staat de door onszelf te organiseren Soiree Deluxe, daar heb ik echt zin in!’

Bedrijvigheid

Zijn ultieme droom is om over vijf jaar rond te lopen door een ‘bruisende’ locatie: ‘Mensen zitten te werken op hun laptop of drinken een kop koffie. Verderop geniet een groep van een lunch nadat ze uit hun vergaderzaal zijn gekomen. Op het terras schuiven een paar meiden aan voor een glas wijn en ‘s avonds ontvangen we een groep voor een bedrijfsevenement. Die reuring en bedrijvigheid, die zou ik graag naar deze plek brengen!’

Door > Mahlee Plekker

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!