Spreker Sophia eerste robot op Forward Thinking LeadershipSpreker Sophia eerste robot op Forward Thinking Leadership
Back Back Nieuws

Spreker Sophia eerste robot op Forward Thinking Leadership

21 september 2018

De meest menselijke robot ter wereld komt naar Nederland. Sociale Humanoid Sophia spreekt op het seminar Forward Thinking Leadership. Sophia komt voor deze speciale aangelegenheid helemaal over van Hanson Robotics uit Hong Kong. Ze geeft een korte presentatie en neemt vervolgens deel aan een paneldiscussie onder leiding van Jim Stolze. Het seminar, dat 28 september 2018 in AFAS Live plaatsvindt, staat helemaal in het teken van vernieuwend leiderschap.

'We zijn al bijna 2 maanden samen met Hanson Robotics bezig om Sophia naar Nederland te halen en we zijn zeer blij dat het is gelukt,' zegt Hans Janssen, directeur van DenkProducties. 'Robot Sophia is een zeer spraakmakend voorbeeld van de ontwikkelingen op het gebied van Artificial Intelligence (AI). Voor veel ondernemers en managers is het nog een ver van hun bed show maar Sophia geeft dit echt letterlijk een gezicht. Dit past uitstekend in de programmering van het seminar.'

Levensechte emoties

Sophia is de meest geavanceerde robot ter wereld. Ze kent meer dan vijftig gezichtsuitdrukkingen, sprak eerder de Verenigde Naties toe en verwierf zelfs het staatsburgerschap van Saudi Arabië. Tijdens het seminar houdt ze niet alleen een korte presentatie maar gaat ze ook in spontaan gesprek met Jim Stolze. Eerdere optredens van Sophia maakten veel reacties los, variërend van 'indrukwekkend' tot 'beangstigend'. 'Ik heb de afgelopen jaren veel mensen geïnterviewd. Van briljante uitvinders tot wereldberoemde atleten, maar dit wordt de allereerste keer met een robot. Ik kijk ernaar uit om Sophia te bevragen,' zegt Jim Stolze, moderator van het gesprek.

Robotisering goed voor arbeidsmarkt

Stolze: 'Het verschijnsel robotisering staat de laatste tijd volop in de schijnwerpers. We gaan het daarom ook hebben over robots op de arbeidsmarkt, over de wereldwijde ervaringen van Sophia en over haar plannen voor de toekomst. Een echt gesprek van mens tot humanoid.' Volgens kenners zullen er de komende jaren duizenden banen verdwijnen als gevolg van automatisering en robotisering. 'Critici zijn bang voor het verdwijnen van banen, maar robots nemen stomme, foutgevoelige, saaie en repeterende taken over, geen banen van mensen,' zegt Bas van der Veldt, CEO AFAS Software. 'Sterker nog, dankzij robots komen er miljoenen banen bij!'

Over DenkProducties

DenkProducties is specialist in spraakmakende managementseminars. Al meer dan vijftien jaar maakt DenkProducties programma's over leiderschap, beïnvloeding en persoonlijke productiviteit die zowel inhoudelijk als qua vorm boven het maaiveld uitsteken. Onder het motto 'Opleiden hoeft geen pijn te doen!' werkt DenkProducties compromisloos met de beste docenten uit binnen- en buitenland, waarbij zij zorgt voor een productionele omlijsting vol beleving.

Over AFAS Software

AFAS Software inspireert beter ondernemen. Het Nederlandse familiebedrijf ontwikkelt al ruim twintig jaar innovatieve softwareproducten en neemt daarbij zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid. Door de flexibele software volledig af te stemmen op specifieke situaties, ondersteunt AFAS bedrijven en organisaties in alle branches. Hiermee krijgen klanten een compleet inzicht in alle bedrijfsprocessen en hebben zij het vermogen om mee te bewegen met de markt.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.058 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!