Back Back Nieuws

Sportlegendes promoten Groot-Brittannië

24 juli 2012
Becker, Lewis & Montgomerie slaan de handen ineen om het Britse toerisme wereldwijd te promoten. Groot-Brittannië host vanaf volgende week het grootste evenement ter wereld en daarvoor heeft VisitBritain drie sportlegendes benaderd om een impuls te geven aan de lopende promotiecampagne en bezoekers uit de hele wereld te inspireren om naast Londen ook de rest van Groot-Brittannië in 2012 te ontdekken.

 

Sportlegendes

Boris Becker, drievoudig winnaar van Wimbledon en een Olympische gouden medaille, Lennox Lewis, wereldkampioen boksen, en de onbetwiste meester van de Ryder Cup, Colin Montgomerie, hebben alle drie deelgenomen aan de totstandkoming van drie korte films waarin ze vertellen wat Groot-Brittannië voor hen betekent.

 

Samenwerking Samsung

De steun van deze drie sporticonen volgt nadat VisitBritain de verlenging van de samenwerking met Samsung aankondigt, met een bijgewerkte versie van de ‘Best Of Britain ‘ app. Voor deze app deelde voetbalster David Beckham zijn favoriete toeristische tips voor Groot-Brittannië.

 

Campagne ‘GREAT’

De medewerking van deze drie sportambassadeurs is het startschot van een nieuwe etappe in de promotiecampagne voor het Britse toerisme door VisitBritain. Het doel van de campagne ‘GREAT’ is 4,6 miljoen extra bezoekers en 2,3 miljard pond extra inkomsten te genereren.

 

Wereldwijde promotie

Sport is één van de grote troeven voor buitenlandse bezoekers en brengt elk jaar 2,3 miljard pond op voor de Britse economie. Het is ook één van de 7 toeristische pijlers die VisitBritain gebruikt om Groot-Brittannië wereldwijd te promoten, waarbij de nadruk ligt op de vele historische bestemmingen die bekend zijn bij sportliefhebbers.

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!

Meer lezen in deze rubriek

Events nieuwsbrief

Goed artikel?

Schrijf je in net als 37.403 andere professionals en ontvang wekelijks de beste artikelen!